Dünya Hollanda Prensi Friso öldü

Hollanda Prensi Friso öldü

Paylaş
Hollanda Prensi Friso öldü

Hollanda Kraliyet Ailesi, yaklaşık 1.5 yıldır komada olan Prens Johan Friso'nun öldüğünü açıkladı

Saraydan yapılan açıklamada, "Prens Friso geçirdiği kayak kazasının ardından yaşadığı oksijen kaybından dolayı beyninde oluşan hasar nedeniyle hayatını kaybetti" denildi.

Haberin Devamı

Hollanda eski Kraliçesi Beatrix'in ortanca oğlu Prens Friso, 17 Şubat 2012'de Avusturya'nın Lech am Arlberg bölgesinde kayak yaparken çığ altında kalmıştı. Kazanın ardından komaya giren ve uzun süre Londra'daki bir hastanede kalan 44 yaşındaki prens, geçen ay Lahey'e getirilmişti.

Tedavi gördüğü Huis ten Bosch Sarayı'nda yaşamını yitiren Prens Friso'nun "bilincinin söz konusu kazadan sonra hiçbir zaman asgari seviyenin üzerine çıkmadığı" açıklandı.

AŞKI UĞRUNA TAHTTAN FERAGAT ETMİŞTİ

Friso krallık tahtının iki numaralı varisi olmasına karşın 2004 yılında, Mabel Wisse Smit ile evlenebilmek için bu hakkından feragat etmişti. Hollanda hükümeti, Smit'in geçmişi hakkında doğru olmayan bilgiler verdiğini öne sürerek bu evliliğe karşı çıkmış; ama prens tahttan vazgeçerek evliliği seçmişti.

Haberin Devamı

Hollanda kanunlarına göre tahta çıkma hakkına sahip kraliyet ailesi üyelerinin evlilikleri için meclisten izin alınması gerekiyor.

Kraliçe Beatrix, geçen Nisan ayında tahtı büyük oğlu Willem Alexander'a devretmişti.