Gündem Hrant Dink cinayetinde flaş gelişme

Hrant Dink cinayetinde flaş gelişme

Paylaş
Hrant Dink cinayetinde flaş gelişme

Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen 8 şüpheliden 5'i tutuklandı. 3 şüpheli hakkında ise yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 jandarma görevlisi “Terör örgütüne üye olma” ve “Kasten öldürmeye iştirak” suçlarından tutuklanma talebiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi.

Haberin Devamı

DAHA ÖNCE 4 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında dönemin Trabzon İl Alay Komutanı Ali Öz ile gazeteci Ercan Gün’ün de arasında bulunduğu 30 kişi gözaltına alınmıştı. Cinayetin faili Ogün Samast ve Hrant Dink’i izledikleri iddia edilen şüpheliler İstanbul İl Jandarma İstihbarat Şube’de görevli Abdullah Dinç, Yavuz Bozca ve Trabzon İl Jandarma İstihbarat Şube’de görevli Ergün Yorulmaz, Jandarma Astsubay Emre Cingöz tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. O dönemin jandarma istihbarat görevlisi 8 şüpheliden 5'i tutuklandı, 3'ü ise adli kontrol şartıyla bırakıldı.