Humus tarifi: Humus nasıl yapılır?

Yöresel lezzetler Türk toplumu için oldukça önem taşır. Uzun yıllardan günümüze gelen humus tarifi her damak tadına uygun oldukça hoş bir tadı vardır. Yapımı biraz meşakkatli olsa da tarifi oldukça basit lezzeti ise eşsizdir. Eğer " humus nasıl yapılır, humus tarifi " arıyorsanız detaylar haberimizde.

26 Kasım 2019, Salı 10:57 Son Güncelleme:
A A
Humus tarifi: Humus nasıl yapılır?

Meze çeşiti olan humus tadıyla yiyenleri kendine bağlıyor. Yöresel lezzet olan humus son günlerde sofralarında aranan lezzeti haline geldi. Pratik yapımıyla vazgeçilmezleriniz arasına girecek olan humus tarifi haberimizde.

Humus tarifi

Malzemeler

- 400 gram Konserve Nohut

- 2 yemek kaşığı Tahin

- 3 diş Sarımsak

- 5-6 yemek kaşığı Zeytinyağı

- 1 Limonun Suyu

- Kırmızı Biber

- Kimyon

- Kişniş

- Tuz, Karabiber

Yapılışı

Nohuttan bir yemek kaşığı ayırın. Kişniş hariç kalan bütün malzemeyi rondodan geçirin. Eğer kıvamı koyu gelirse biraz su ekleyerek açabilirsiniz. Hazırladığınız humusu, kişniş ve 1 yemek kaşığı nohut ile süsleyin. 

Bu haberi de okudular"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (26 Kasım 2019)

Bu haberi de okudularPratik pizza nasıl yapılır? Kolay pizza tarifi

Sıradaki haber yükleniyor...
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (26 Kasım 2019)