Türkiye (Son Dakika) "Hz. Hızır'ım" dedi, ODTÜ'lüyü dolandırdı

"Hz. Hızır'ım" dedi, ODTÜ'lüyü dolandırdı

Paylaş
"Hz. Hızır'ım" dedi, ODTÜ'lüyü dolandırdı

Ankara'da, cübbeli ve sakallı 2 kişi, kendilerini 'Hz. Hızır' ve 'Hz. İlyas' diye tanıtıp ODTÜ öğrencisinin de aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaşı dolandırdıktan sonra yakayı ele verdi

Dolandırıcılıktan sabıkaları bulunduğu belirtilen H.D. ve M.D, Ulus’ta dini kitap satma bahanesiyle ODTÜ öğrencisi A.H’nin yanına yaklaştı. Kendilerini Hz. Hızır ve Hz. İlyas diye tanıtan iki zanlının para istediği A.H, kredi kartı hesabından bin 500 lira çekip zanlılara verdi.

Zanlılar, telefon numarasını aldığı üniversite öğrencisiyle daha sonra tekrar buluşup para istedi. A.H, bu sefer de kredi kartından nakit avans çekip H.D. ve M.D’ye verdi.

AİLE ŞÜPHELENDİ

Çocuklarının kart harcamalarından şüphelenen ailenin ısrarı üzerine A.H, konuyu anne ve babasına açtı. Ailesiyle Ankara Emniyet Müdürlüğüne giden ODTÜ’lü öğrencinin şikayeti üzerine polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bölgede çalışma yapan polis, 2 zanlıyı gözaltına aldı. Zanlıların, ilkokul mezunu olduğu ve herhangi bir dini eğitimleri bulunmadığı tespit edildi.

'RIZASIYLA VERDİ' DEDİLER AMA TUTUKLANDILAR

Suçlamaları kabul etmeyen ve A.H’den rızasıyla para aldıklarını söyleyen zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Zanlıların, bu şekilde çok sayıda vatandaşı dolandığırdığı ancak mağdurların utandıkları için şikayette bulunmadığı belirlendi. Polis, mağdurlara şikayette bulunmaları için çağrı yaptı.

CÜPPELİ, SAKALLI

A.H, emniyetteki ifadesinde, cübbe giyip sakal bırakan, Diyanet İşleri Başkanlığına ait bir poşette dua kitapları taşıyan zanlıların dini kitap satma bahanesiyle kendisine yaklaştığını söyledi.

Bir süre sohbet ettikleri zanlıların kendilerini Hz. Hızır ve Hz. İlyas olarak tanıttığını aktaran A.H, "Sen çok iyi birisin. Kalbin çok temiz. Biz Hızır ve İlyas aleyhisselamız. Sana yardım etmek, sıkıntılarını çözmek üzere görevlendirildik" dediklerini ve para istediklerini alattı.

AA

Haberin Devamı