Spor İBB Spor, tarihe geçmek istiyor

İBB Spor, tarihe geçmek istiyor

Paylaş
İBB Spor, tarihe geçmek istiyor

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'u yenen lacivert-turunculu ekip, gözünü Beşiktaş'a dikti

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Spor Toto Süper Lig’de yarınki rakibi Beşiktaş’ı yenmesi durumunda, Türk futbol tarihine geçecek.

Haberin Devamı

Bu sezon Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor’u yenen lacivert-turunculu ekip, sezonun ilk yarısında berabere kaldığı Beşiktaş’ı da mağlup etmesi durumunda, 54 yıllık lig tarihinde "Dört Büyükler"i aynı sezonda yenen 4. takım olacak.

Sezonun ilk yarısında kendi evinde Galatasaray’ı 2-0, deplasmanda Trabzonspor’u 1-0 yenen lacivert-turunculu ekip, ikinci yarıda ise Fenerbahçe’yi Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 3-2 mağlup etti.

-Daha önce 3 takım başarabildi-

1959 yılında başlayan ve eski adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi, son yıllardaki adıyla Süper Lig tarihinde, "Dört Büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’u aynı sezonda yenebilen sadece 3 ekip bulunuyor.

1987-1988 sezonunda Malatyaspor, kendi sahasında Galatasaray’ı 3-1, Beşiktaş’ı 5-3, Fenerbahçe’yi 1-0, deplasmanda da Trabzonspor’u 3-2 yendi.

Haberin Devamı

2001-2002 sezonunda MKE Ankaragücü, kendi evinde Galatasaray ile Fenerbahçe’yi 2-1, Trabzonspor’u 4-2 yenerken, Beşiktaş’ı İstanbul’da 2-1 mağlup etti.

2006-2007 sezonunda ise Bursaspor, kendi evindeki maçlarda Trabzonspor’u 2-1, Beşiktaş’ı 3-0, Galatasaray’ı 2-0, deplasmanda da Fenerbahçe’yi 1-0 yendi.

Çetin Arslancan - AA