Gündem İbrahim Kalın: Bolton'a iki kırmızı dosya verdik

İbrahim Kalın: Bolton'a iki kırmızı dosya verdik

Paylaş
İbrahim Kalın: Bolton'a iki kırmızı dosya verdik

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptığı açıklamada, ABD ile Suriye konusunda kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini açıklayarak "YPG konusunda tavrımız net" dedi. Kalın ayrıca Bolton'a verilen kırmızı dosyalar ile ilgili olarak da "Bir değil iki kırmızı dosya verdik" açıklamasını yaptı

İşte İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

Biz ABD ile müttefiklik ilişkisi çerçevesinde bu sürecin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Suriye'nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliği önem arz etmektedir. Suriye sınırı bütün terör örgütlerinden temizlenmelidir. DEAŞ ile mücadelede duraklama söz konusu değil.

"YPG/PYD KONUSUNDA TAVRIMIZ NET"

Çekilme sürecinin başka unsurlara yeni fırsat yaratmasına izin vermemeliyiz. bu konuda ABD'li müttefikle koordineli olacağız. YPG/PYD'ye destek konusu Trump yönetimi için de sorun olmaya devam ediyor. YPG/PYD konusunda tavrımızın net olduğunu belirtmek isterim.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BOLTON'UN GÖRÜŞME TALEBİNİ RET Mİ ETTİ?

Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Bolton'a teyitli bir randevu sözü yoktu. Böyle bir talep vardı ama biz en başından beri teyit etmemiştik. Cumhurbaşkanı'mız da ifade etti. Bolton, muhataplarıyla görüşmelerini gerçekleştirdi. Ama bunu bir tepki gibi değerlendirmek doğru olmaz. Sayın Bolton'un İsrail'den yaptığı açıklamaların tepki yarattığı doğrudur. Biz de bunu kendisine anlattık.

Haberin Devamı

BOLTON'A İKİ KIRMIZI DOSYA

Bolton'a iki kırmızı dosya verdim. Bir değil iki dosya verdim ikisi de kırmızı dosyaydı: birisi Türkiye'nin Kürt kardeşlerimize yönelik kucaklayıcı politikasına ait bir dosyaydı. İkincisi ise YPG'nin Suriye'de işledikleri suçlara yönelik suçlara yönelik bir dosyaydı. İnsan hakları ihlali gibi pek çok suçları var. Bu haberlerin hep hasır altı edildiğini gördük, biz de tam tersine bunları dosya halinde sunduk. Bu konuda YPG/PYD'ye yönelik sürekli bir sessizlik olduğunu görüyoruz, dosyayı sunduk ki kendileri de görsünler.