Spor İdolüm Iniesta

İdolüm Iniesta

Paylaş
İdolüm Iniesta

Atletico Madrid'de top koşturan milli futbolcu Arda Turan, İspanyol Libero dergisine önemli açıklamalarda bulundu

İspanyol Libero dergisindeki röportajda, Galatasaray'da geçirdiği günlerin çok özel olduğunu belirten Arda Turan, "Hagi'den topu kaybetmemenin ne kadar önemli olduğunu öğrendim. Bana çok önemli şeyler kattı, ondan maçın son düdüğüne kadar pes etmemeyi, son ana kadar mücadele etmeyi öğrendim. O çok rekabetçi, inatçı ve hırslı bir futbolcuydu. Oynadığı dönemde 90 dakika boyunca aralıksız onu izlerdim" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki ve Avrupa'daki idollerinin Emre Belözoğlu ve Andres Iniesta'nın olduğunu ifade eden milli futbolcu, "Galatasaray'da oynadığım dönemde hep Emre Belözoğlu'nu örnek aldım ama İspanya'ya gelince İniesta'yı takip etmeye başladım, ondan bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum" dedi.

Türkiye'deki yaşamın nasıldı? Ailen ve futbola başlama sürecinden bahseder misin?

"İstanbul'da sokaklar oldukça dardır, bu yüzden hızlı oynamanız gerekiyor. Futbolu İstanbul'un dar sokaklarında öğrendim. Futbola ait her şeyi sokaklardan öğrendim."

Fatih Terim hakkında ne düşünüyorsun?

"O benim babam gibidir, ondan çok şey öğrendim. Her şeyimi paylaştım. Bazen arkadaş, bazaen de baba gibidir. Türk futbolu ona çok şey borçlu"

Euro 2008'de sıçrama yaşadın, neler söylemek istersin?


Hayatımın en güzel en olağanüstü dönemiydi. Bir oyuncunun kimliği, milli takımda ne derece önemli rol oynar bunu bu turnuvada görmüştüm. Emre Belözoğlu, 'Artık maçın seyrini değiştirebiliyorsun' diye bir şey söylemişti, ondan sonra anlamaya başladım. Tabi o dönemde kaybetmekten korkmadığımız için daha çok taktiksel disiplin gerektiriyordu."

Disiplini Diego Simeone'den mi öğrendin?

"Hayır, Simeone ile çalışırken çok rahatım. Savunmadaki görevimi yapıyor, dönen topları alıyorum. Onun dışında sahada özgürüm"

Simeone ile çalışmka nasıl bir duygu?

"Rijkaard, Terim ve Hiddink ile çalışma fırsatım oldu. Hepsi kendi tarzını oturtmuş ve en iyi teknik direktörlerden. Ama Simeone ile çok az vakitte, çok şey paylaştık. İdmanlarda da aynı şekilde. O hayatı hızlı ve dolu dolu yaşar"

Senin için yapılan "Ardaturanismo" akımı benzetmelerini duydun mu?

"Evet haberim var ama ben hiçbir zaman skorer bir oyuncu olmadım. Aksine hep hazırlayan ve organize eden taraf oldum. Anlatmak istediğim çok güzel goller atmasam da her zaman takımımın kazanmasını isterim."

Dindar mısındır?

"Evet, ben bir Müslümanım. Ramazan'da üzerime düşeni yaparım ama işim dolayısıyla yeterince kendimi veremediğim oluyor"

Haberin Devamı