İftar sofraları için en ideal tatlı: Dondurma!


Ramazan sofraları elbette ki tatlısız olmaz. Ancak iftar sofraları için tatlı seçerken dikkatli olmak gerekir. Uzun süreli açlık durumunun ardından yenilen yemeğin üzerine tüketilecek tatlının daha hafif olması yerinde bir seçim olur. Dondurma, bu anlamda ideal bir tercih olabilir. Tabii dondurmayı önermemizin tek nedeni bu değil! İftar sofralarında tatlı olarak dondurmayı tercih etmenin avantajlarını gelin yakından inceleyelim…
Detaylı bilgi için tıklayınız

22 Nisan 2020, Çarşamba 11:36 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
Hazırlanması en pratik ve leziz tatlıdır

Hazırlanması en pratik ve leziz tatlıdır

Kalabalık iftar sofralarında yer alan her yemeğin, önce gözleri sonra da mideleri doyurması önemsenir. Bu nedenle tatlı da dahil tüm yemekler büyük bir özenle hazırlanır. Özellikle şerbetli tatlıların hazırlanması, uzun bir zaman ve yoğun bir çaba ister. Dondurmayı hazırlamaksa oldukça zahmetsizdir. Şık bir kase içinde mevsim meyveleri eşliğinde sunulan 2 top dondurma, masadaki herkesin beğenisini kolayca kazanabilir.

Ağır ve şerbetli tatlıların aksine hafiftir

Ağır ve şerbetli tatlıların aksine hafiftir

Yaklaşık 16 saatlik bir açlık durumunun ardından hızlıca yenilen yemek, bir anda kan şekerini yükseltebilir ve vücudun tatlı krizine girmesine sebep olabilir. Böyle bir durumda yüksek kaloriye sahip şerbetli bir tatlı tüketmek o an için tatlı krizini bastırabilir; ancak sonrasında yaşanan ağırlık hissi ve sindirim problemleri kişiyi oldukça yorabilir. Üstelik sürekli tüketildiğinde kilo alımını da hızlandırabilir. Son derece hafif bir tatlı olan dondurma ise hafiftir ve kolayca sindirilebilir. 

Ferahlatıcı bir etkiye sahiptir

Ferahlatıcı bir etkiye sahiptir

Gün boyu aç ve susuz kalan vücut, özellikle sıcak yaz günlerinde ferahlama ihtiyacı duyar. Sunum şekli ve hafif tadıyla dondurma, vücudun ihtiyaç duyduğu ferahlama hissini sunar.

Mutluluk verir

Mutluluk verir

Yapılan bazı araştırmalara göre; doldurmanın çikolatadan çok daha fazla mutluluk hissi verdiği söyleniyor. Çünkü dondurmanın içinde bulunan süt şekeri, serotonin dediğimiz mutluluk hormonunun daha hızlı salgılanması sağlıyor. Böylelikle kişi kendini çok daha enerjik ve mutlu hissedebiliyor.Dolayısıyla iftar yemeği sonrası yenilen iki top dondurma ile uzun süreli açlığın verdiği yorgunluk hissinden kurtulmanın yanı sıra kendini mutlu ve enerjik hissetmek pekala mümkün.


İftar ve sahur arasında iyi bir bağlayıcıdır

İftar ve sahur arasında iyi bir bağlayıcıdır

Oruç süresi uzunken iftar ile sahur arası birbirine oldukça yakındır. Bu kısa sürede şerbetli bir tatlıyla mideyi yormak yerine bir sonraki güne hazırlık olan sahur öncesi mideyi yormadan tatlı krizini çözmek yerinde olur. Yemekten yaklaşık bir saat sonra yenilen dondurma, bu anlamda ideal bir bağlayıcı öğün olarak düşünülebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder