"İftara ne pişirsem" diyenlere iftar menüsü (02 Mayıs 2020)

Bugün iftarda ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler iftar menüsünde... Eğer "İftarda ne yesek, iftara ne pişirsem?" diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak yeşil tarhanalı mercimek çorbası tarifi, fırında yoğurtlu sebze kızartması tarifi, sade bulgur pilavı tarifi ve çilekli bisküvili pasta tarifleri.

02 Mayıs 2020, Cumartesi 14:41 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
Tarhanalı mercimek çorbası tarifi

Tarhanalı mercimek çorbası tarifi

Tarhanalı mercimek çorbası malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı yaş tarhana 
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek 
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 lt. et suyu 
  • 1/2 lt. normal su 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı zerdeçal 
  • 1 çay kaşığı köri 

Tarhanalı mercimek çorbası yapılışı

Yaş tarhanayı bir kase içinde 1 bardak su ile açıyoruz. Çorba tenceremize tereyağını alıp eritiyoruz üzerine 4-5 parçaya böldüğümüz soğanları ekleyip 2-3 dk. soteliyoruz. Ardından mercimeği ve açtığımız tarhanayı ekleyip kısıl ateşte 1-2 dk. karıştırıyoruz. En son sıvıları , tuzu ve baharatları ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. Mercimekler piştikten sonra blender yardımı ile tamamen pürüzsüz bir kıvam alana kadar eziyoruz ve sıcak sıcak servise sunuyoruz. 


Fırında yoğurtlu sebze tarifi

Fırında yoğurtlu sebze tarifi

Fırında yoğurtlu sebze malzemeleri

  • 3 adet kızartmalık patates
  • 3-4 adet havuç
  • 2 adet kabak
  • 8-10 adet arpacık soğan
  • 1 baş sarımsak
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 

Yoğurt sosu için;

  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz

Domates sosu için;

  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Fırında yoğurtlu sebze yapılışı

Patatesleri ve havuçları kabuklarını soyup, çok kalın olmayacak şekilde doğruyoruz. Soğanları ikiye bölüyoruz, sarımsakları ayıklayıp bütün halde bırakıyoruz. Tüm sebzeleri yağ ve tuz ile harmanlayıp 200 derecede fırınlıyoruz. Sebzeler fırındayken yoğurt sosunu hazırlıyoruz, tüm malzemeyi çırpıyoruz. En son domates sosuna başlıyoruz. Domatesleri rendeleyip zeytinyağında tuz ve pul biber ile soteliyoruz. Yaklaşık 7-8 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alıyoruz. Fırından çıkan sebzelerin üzerine önce yoğurt sosunu, sonra domates sosunu ilave ediyoruz.

Püf noktası

Sarımsakları ezmeden koyun. Böylece yemek ağırlaşmadan lezzetlenmiş olacaktır.


Sade bulgur pilavı tarifi

Sade bulgur pilavı tarifi

Sade bulgur pilavı malzemeleri

  • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet büyük boy soğan(yemeklik doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 - 2,5 su bardağı sıcak su
  • 2 çay kaşığı tuz

Sade bulgur pilavı yapılışı

Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını koyup kızdırın. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Üzerine bulguru ekleyip 2-3 dakika kadar daha kavurun. Ardından tuz ve sıcak suyu ekleyip güzelce karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp pilavı orta ateşte kaynamaya bırakın ve kaynadıktan sonra altını biraz kısıp pişmeye bırakın. Pilavınız piştikten sonra ocağın altını kapatın ve 1-2 kere pilavı karıştırıp kapağını tekrar kapatın ve en az 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Sıcak servis edin.


Çilekli bisküvili pasta tarifi

Çilekli bisküvili pasta tarifi

Çilekli bisküvili pasta malzemeleri

  • 1 paket sade bisküvi 

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı 

Jölesi için;

1 paket hazır çilekli jöle

10-12 adet çilek

2 su bardağı sıcak su

Çilekli bisküvili pasta yapılışı

Muhallebi için;

Öncelikle tencerede süt, şeker, yumurta ve vanilyayı çırpıp pişirmeye başlıyoruz. Kıvam aldıktan sonra bir kasede yumurta sarısını çırpıyoruz. Pişirdiğimiz muhallebiden biraz ekleyip sıcaklığı dengeliyoruz ve çırpılmış yumurtayı muhallebinin içine ekleyip karıştırıyoruz. En son tereyağını ilave ediyoruz ve karıştırıp ocaktan alıyoruz. Pastayı hazırlayacağımız oval ve yüksek bir kaba muhallebiyi boşaltıyoruz. İçine bisküvileri yerleştirip dondurucuda 20 dakika donduruyoruz. Bu arada jöleyi hazırlıyoruz. 2 bardak sıcak suyun içinde tüm toz jöleyi eritiyoruz ve 5-6 dakika karıştırarak oda sıcaklığına getiriyoruz. Tatlımızın üzerini önce çilek dilimleri ile kaplıyoruz ardından kaşık yardımı ile jöleyi ilave ediyoruz. Süslemek için donmuş bir meyveyi ekleyip yeniden buzdolabında 7-8 saat dinlendiriyoruz.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Sahura ne yapabilirim? Pratik sahur menüsü