Türkiye (Son Dakika) 'İki kişinin daha canını almadan teslim olmam'

'İki kişinin daha canını almadan teslim olmam'

Paylaş
'İki kişinin daha canını almadan teslim olmam'

Bodrum'da bayramın birinci günü, boşanma davaları süren eşinin evini basıp, elini öpmeye gelmeyen oğlu Nazmi İşli'yi öldürüp, kızı Ebru İşli ile kendisine engel olmak isteyen Naci Özgün'ü pompalı tüfekle yaralayan T.İ.'nin (47), "İki kişinin daha canını almadan teslim olmam" yazılı mesaj gönderdiği ortaya çıktı

Polis ve jandarma, T.İ.’nin yakalanması için çalışmalarını sürdürürken, öldürdüğü oğlu Nazmi İşli, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.
Yaralama ve tehdit suçlarından yattığı cezaevinden 8 ay önce çıkan T.İ. dün saat 16.00 sıralarında, bir yıl önce kendisine boşanma davası açan eşi Sergül İşli’nin (37) Turgutreis Beldesi Mehmet Hilmi Caddesi’ndeki evini bastı.

Anneleriyle kalan çocuklarının bayramda elini öpmeye gelmemelerine sinirlenen T.İ., pompalı tüfekle ateş ettiği kapının arkasındaki kızı Ebru İşli’yi karnı ve kalçasından yaraladı. Kilidi parçalanan kapının açılması üzerine içeri giren T.İ., Hayırlı Sabancı Anadolu Lisesi 10’uncu Sınıf öğrencisi olan oğlu Nazmi İşli’yi sürükleyerek 100 metre ilerdeki tarlaya götürüp, burada çıkan boğuşmada göğsünden vurup öldürdü. Bu sırada kendisine engel olmak isteyen, eşinin evinin alt katındaki çamaşırhanede çalışan Naci Özgün’ü de elinden yaralayıp, kaçtı.

Olayın ardından Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Özgün yapılan müdahalenin ardından taburcu edilirken, durumu ağır olan Ebru İşli’nin ise tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Genç kızın hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

CENAZEDE HALA VE AMCAYA TEPKİ

Babası tarafından hayatının baharında öldürülen Nazmi İşli’nin Muğla Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsisinde vücudundan 9 saçma çıkartıldı. İşli’nin bugün öğleden sonra yakınları tarafından alınan cenazesi, Milas İlçesi’ne bağlı Göldere Köyü’ne getirildi. Nazmi İşli için Göldere Köyü Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze törenine, annesi Sergül İşli, halası Nurcan Demir (45), amcası Mustafa İşli (60), anne Sergül İşli’nin dayısı Sadık Turan (53) ve köylüler katıldı.

Dayı Sadık Turan’ın cenazeye katılan hala Demir ve amca İşli’nin üzerlerine yürüyüp, tekme sallaması üzerine ortalık karıştı. Cenazeye katılanlar araya girip Turan’ı sakinleştirerek, olayın daha fazla büyümesini önledi. Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı cenazede anne Sergül İşli’nin "Beni de oğlumun yanına gömün" diyerek ağlaması yürekleri dağladı. İkindi vakti beklenmeden kılınan namazın ardından İşli’nin cenazesi toprağa verildi.

"TEHDİT MESAJLARI GÖNDERMİŞ"


Öte yandan polis ve jandarmanın olaydan sonra kaçan baba T.İ.’nin yakalanması için çalışmaları sürüyor. Olayın ardından mobese kameralarını incelemeye alan jandarma ve polis, T.İ.’nin dolmuşa binerek önce Bodrum Otogarı’na geldiğini, buradan da otobüsle Milas’a geçtiğini tespit etti. Milas Garajı’nda ise taksiye binen T.İ.’nin Selimiye Beldesi, Kılavuz Köyü yakınlarında inip, elinde bir çantayla ormanlık alana girdiği ortaya çıktı. T.İ.’nin durumundan şüplenen taksi şoförünün polis ve jandarmaya bildirmesi üzerine harekete geçildi. Cenaze töreninin Selimiye’ye 6 kilometre mesafedeki Göldere Köyü’nde yapılacak olması nedeniyle jandarma hem belde, hem de köyde geniş güvenlik önlemi aldı. Ayrıca T.İ.’nin, eşi Sergül İşli’nin çalıştığı çamaşırhanedeki işçilerden birine "İki kişinin daha canını almadan teslim olmam" yazılı olan ve başka tenditlerin de yer aldığı mesaj attığı öğrenildi. Jandarma ve polis T.İ.’nin yakalanması için bölgedeki çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Gözü yaşlı anne Sergül İşli’nin patronu Duygu Bilgin, T.İ.’nin yanında çalışan işçilerden birine gönderdiği, "İki kişinin daha canını almadan teslim olmam" mesajıyla eşini ve kendisini kastettiğini düşündüğünü belirterek, "Bu bildiklerimin hepsini aynen savcılıkta da anlattım. T.İ. yakalanmadığı sürece Sergül de ben de hatta ailemde tehlikede. Korunma talebinde bulunacağız" dedi.


Yaşar ANTER, Nilüfer KANDIRMIŞ / MİLAS (Muğla), (DHA)

Haberin Devamı