Gündem İlk oruç ne zaman tutulacak? Berat Kandili ve Ramazan ne zaman?

İlk oruç ne zaman tutulacak? Berat Kandili ve Ramazan ne zaman?

Paylaş
İlk oruç ne zaman tutulacak? Berat Kandili ve Ramazan ne zaman?

Recep ayı bitti, Şaban ayı içerisindeyiz. Bu ayın bitişiyle birlikte Ramazan'a geçiş yapacağız. Müslüman vatandaşların aklındaki soruların başında ilk olarak Berat Kandili ne zaman?" ve "İlk oruç ne zaman tutulacak?" sorusu geliyor.

Müslüman aleminin en önem verdiği ayların içerisindeyiz. Recep ayı bitti, Şaban ayının ilk haftasındayız... İslam alemi deyim yerindeyse dört gözle Ramazan ayının başlangıcını bekliyor. Bu nedenle ilk olarak "İlk oruç ne zaman tutulacak?" sorusu gündem gelmiş durumda... Berat Kandili'nin idrak edileceği tarih de araştırılan bir başka konu...

Haberin Devamı

RAMAZAN NE ZAMAN?

Ramazan ayının ilk günü 6 Mayıs Cuma gününe denk geliyor. Vatandaşlar 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece ilk sahurlarını yapacaklar. 31 Mayıs'ta ise Kadir Gecesi idrak edilecek. 3 Haziran günü Ramazan arefesi... Ramazan Bayramı'nın ilk günü 4 Haziran Salı, 2. günü 5 Haziran Çarşamba ve 3. günü 6 Haziran Perşembe günü kutlanacak.

BERAT KANDİLİ NE ZAMAN?

Berat Kandili her zaman olduğu gibi Şaban ayının 14. gününde idrak ediliyor. Bu yıl bu anlamlı gün 19 Nisan Cuma gününe denk geliyor.