İmam bayıldı tarifi: İmam bayıldı nasıl yapılır?

İmam bayıldı tarifi: İmam bayıldı nasıl yapılır?

İlgiyle izlenen yemek programı MasterChef Türkiye'de bu akşam İmambayıldı yapıldı. Peki İmam bayıldı nasıl yapılır? İmam bayıldı tarifi ve İmam bayıldı malzemeleri. İşte leziz bir İmam bayıldı tarifi.

02 Aralık 2019, Pazartesi 23:08 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Sevilen program MasterChef'in bu akşam yayınlanan yeni bölümünde mutfaklarımızın vazgeçilmez yemeği imam bayıldı yapıldı. Peki, imam bayıldı nasıl yapılır? İşte imam bayıldı tarifi ve malzemeleri. 

İmam bayıldı tarifi

İmam bayıldı malzemeleri

5 adet patlıcan

4 adet domates

2 adet orta boy kuru soğan

6-7 diş kuru sarımsak

2-3 adet yeşilbiber

2 su bardağı sıvı yağı

1 tatlı kaşığı şeker

1 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı tuz

İmam bayıldı yapılışı:

Soğan, domates, yeşil biber, ince ince doğranır.

Sarımsaklar soyulur.

Patlıcanlar alacalı soyulur ve yeşil sapları koparılmadan bıçak yardımıyla kesilir.

Patlıcanlar yağda yumuşayana kadar kızartılır ve peçete serilmiş bir kaba konulur.

Geri kalan soğan, domates, biber, sarımsak(bütün olarak) atılarak kavrulur, domatesler suyunu çekince iç hazır.

Patlıcanlar fırın tepsisine dizilerek içleri genişletilir.

Hazırlanan iç patlıcanların içine doldurulur.

Fırında 10-15 dk. daha pişirilerek servis edilir.

Afiyet olsun..

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Pratik öğle yemeği tarifleri