İmambayıldı nasıl yapılır? İmambayıldı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Tarihte bilinen ilk imambayıldı yemeğinin nasıl yapıldığını biliyor musunuz? Posta Gazetesi yazarı Rıza Sönmez, özel bir üniversitede verdiği Yemek Kültür ve Toplum dersinde tarihte bilinen ilk imambayıldı yemeğinin tarifini verdi. Sade, lezzetli bir patlıcan yemeği olan imambayıldı yemeğinin tarifine gelin birlikte göz atalım.

05 Aralık 2021, Pazar 15:40 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Oyuncu ve yemek kültürü araştırmacısı Rıza Sönmez, özel bir üniversitede verdiği Yemek Kültür ve Toplum dersinde tarihte bilinen ilk imambayıldı yemeğinin tarifini verdi. Tarif 1844 yılında taş baskı olarak basılmış bir yemek kitabından.


Tarihte bilinen ilk imambayıldı yemeği tarifi 1844 yılında basılan Melceü-t Tabbahin adlı yemek kitabında yer alıyor.


Basılı ilk yemek kitabı olarak bilinen Melceü’t Tabbâhîn, Osmanlıca olarak yazılmış bir kitap. Mehmet Kâmil’in kaleme aldığı Melceü’t Tabbâhîn, ilk olarak 1844 yılında taş baskı olarak bastırılmış. İşte Mehmet Kâmil'in kaleminden imambayıldı tarifi!


İMAMBAYILDI İÇİN MALZEMELER

  • Arzu edilen miktarda patlıcan
  • 1 adet soğan
  • Zeytinyağ
  • Su
  • Sarımsak

TARİHTE BİLİNEN İLK İMAMBAYILDI TARİFİ

TARİHTE BİLİNEN İLK İMAMBAYILDI TARİFİ

  • Arzu edilen miktarda patlıcan uzunlamasına dörder parçaya bölünüp köklerinden ayrılmadan tuzlanıp bekletilir.
  • Sonra kabaca soğan doğranıp bolca zeytinyağ ile bir miktar pişirilip yarısı bir tencereye konur ve üzerine patlıcanlar dizilir.
  • Diğer yarısı da üzerine döşenip yeterli miktarda suyuyla pişirilir.
  • İçine birkaç baş sarımsağın soyulmuş dişleri de ilave edilir. Soğuyunca tabaklara konup yenir.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Tavuk külbastı nasıl yapılır? Tavuk külbastı tarifi, malzemeleri, yapılışı, püf noktaları