Gündem İnadına sevgi!

İnadına sevgi!

Paylaş
İnadına sevgi!

Siyasetçilerin körüklediği nefret söyleminin eserlerinden biri olan ırkçı terörist Branton Tarrant, Yeni Zelanda’da aralarında onlarca çocuğun bulunduğu 50 Müslüman'ı canice katletmişti. Dün, dünyanın iyi insanları nefrete inat, katliamı lanetledi. Yeni Zelanda’da 7’den 70’e yüzlerce kişi, iki caminin önünü çiçeklerle donattı. Birbirlerine sarılarak “Kötülüğü birlikte yeneceğiz” mesajı verdi

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde, iki camiyi cuma namazı sırasında basıp 49 kişiyi tarayarak katleden aşırı sağcı terörist Brenton Tarrant (28), 48 kişiyi de yaralamıştı. Yaralılardan Suudi Arabistanlı Muhsin el-harbi (61) de dün yaşama gözlerini yumdu.

Haberin Devamı

ŞİDDET OYUNU İLE HAZIRLIK

El ve ayakları prangalı şekilde mahkemeye çıkarılan Avusturalyalı ırkçı terörist için 5 Nisan’a kadar gözaltı kararı verildi. Katliamı ruhsatlı 5 silahıyla yapan ve internetten canlı yayınlayan Tarrant, kanlı eylemin provasını, bilgisayarda şiddet oyunu Fortnite oynayarak yapmış.

KALLEŞİN ALÇAK SELAMI

Terörist Brenton Tarrant, duruşma sırasında sağ eliyle ırkçıların kullandığı ‘beyaz gücü’ işaretini yaptı.

ŞEYTANLIĞA BAK!!!

İngiliz yayın kuruluşu BBC Yeni Zelanda’daki katliamla ilgili haberlerinde ‘terör’ ve ‘terörist’ ifadelerini kullanmadı. İngiliz Daily Mirror gazetesi de Brenton Tarrant’ın küçüklük fotoğrafını manşetine taşıyıp “Şeytani bir aşırı sağ katliamcısına dönüşen melek çocuk” diye başlık attı. Oysa aynı gazete, ABD’de yapılan kanlı terörün failine “DEAŞ’lı manyak” demişti.

Haberin Devamı

Katliamın yapıldığı yerde toplanıp birlikte gözyaşı döken insanlar acının rengi, dili, dini, ırkı olmadığını gösterdi

Caminin önüne bırakılan bu yazıda “Burası sizin ülkeniz. Burada güvende olmalıydınız” yazıyordu.

Katliam yapılan yere akın eden Yeni Zelandalılar kurbanların yakınlarıyla acılarını böyle paylaştı.

SENİ UNUTANIN KALBİ KURUSUN GÜZEL ÇOCUK

Katliamın en küçük kurbanı, yeni bir hayat hayali kuran ailesiyle birlikte Somali’den yeni Zelanda’ya göç eden 3 yaşındaki Mucad İbrahim oldu. Cani, camiyi tararken babası ve ağabeyi ölü taklidi yaptı. Bu sırada minik Mucad korkuyla koştu. Terörist Brenton Tarrant, koşan minik Mucad’ı taradı. Sonra da babası ve ağabeyini katletti.