Dünya İnanılmaz arkeolojik keşifler

İnanılmaz arkeolojik keşifler

Paylaş
İnanılmaz arkeolojik keşifler

Dünyanın çeşitli yerlerinde yapılan arkeolojik kazılarla ortaya çıkanlar insanı hayrete düşürüyor. Binlerce yıllık kalıntıların arasında firavunlardan 544 yaşındaki bebeklere kadar öyle şaşırtıcı şeyler var ki...

544 YAŞINDA AMA HALA 6 AYLIK

Haberin Devamı

Danimarka’nın Kuzey Kutbu’na yakın toprağı Grönland’da kayalık alanda yer alan bir mağarada aynı aile üyelerine ait 8 mumya bulundu.Mumyaların en küçüğü 6 aylıktı.1475 yılında mağaraya bırakılan mumyalar, bölgedeki dondurucu soğuk nedeniyle son derece iyi korunmuştu.

PRENSESİN YÜZÜ

Mısır’da 2017’de 4 bin yıllık bir mezar bulunmuştu.Mezarın Firavun Ameny Qemau’nın kızı Prenses Hatshepset’e ait olduğu belirlenmişti. Mezardaki tahta lahit, hırsızlar tarafından parçalanmıştı. Uzmanlar 2 yıl boyunca çalışarak kırık parçaları tek tek bir araya getirdi. Lahitin üzerine Prenses’in yüzünün işlendiği ortaya çıktı.

İMPARATORUN YÜZÜĞÜ

37-41 yılları arasında iktidar olan Roma İmparatoru Caligula’nın tek parçadan oluşan 2 bin yıllık safir yüzüğü açık artırmaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Üzerinde Caligula’nın dördüncü ve son eşi Caesonia’nın figürünün işlendiği yüzüğün açılış fiyatı 750 bin dolar (4.2 milyon lira).