Gündem İngiliz basını aranan HDP'li Faysal Sarıyıldız'ın fotoğrafını paylaştı

İngiliz basını aranan HDP'li Faysal Sarıyıldız'ın fotoğrafını paylaştı

Paylaş
İngiliz basını aranan HDP'li Faysal Sarıyıldız'ın fotoğrafını paylaştı

İngiliz basını 17 yaşındaki Kürt mültecinin ülkede ırkçı saldırıya uğradığını yazdı. Haberde kullanılan fotoğrafta, Türkiye'de hakkında yakalama kararı bulunan HDP'li Faysal Sarıyıldız da vardı.

İngiliz basını İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan 17 yaşındaki mülteci Reker Agned'in 30 kişilik ırkçı bir grup tarafından şiddete uğradığını yazdı. Londra'nın Croydon bölgesinde otobüs durağında meydana gelen olayda Reker Agned feci şekilde darp edildi.

Olayın ardından hastaneye kaldırılan Agned'i ziyarete gelen isim dikkat çekti. Türkiye'de hakkında yakalama kararı bulunan HDP Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız Agned'in başında olduğu fotoğraf bansına yansıdı.

Habere göre polis olayın nefret saldırısı olduğunu bildirirken olayla ilgili olduğu tahmin edilen 15-24 yaş arası 13 kişi suçlandı.

Saldırı sonrası Agned'in omurgası kırıldı ve beyin kanaması geçirdi. Kardeşinin saldırıya uğradığını duyarak hastaneye koşan ağabeyi bile tanımakta zorlandı.


FAYSAL SARIYILDIZ KİMDİR?


Faysal Sarıyıldız, 10 Nisan 1975'de Şırnak'ın Cizre ilçesinde doğdu.



Dicle Üniversitesi Meslek Okulu ve Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.

17 Haziran 2009'da terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınarak tutuklandı ve Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Siyasi tutuklu ve hükümlülerin Türkiye genelinde birçok cezaevinde başlattığı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine 15 Ekim 2012'de katıldı. 4 Ocak 2014'te tahliye edildi.

İngilizce ve Kürtçe bilen Sarıyıldız, bekârdır.

HAKKINDA FEZLEKE HAZIRLANDI


Sarıyıldız'ın hakkında hazırlanan fezlekelerde, "silahlı terör örgütüne üye olmak ve yönetmek, silahlı terör örgütüne silah sağlamak, örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlarını işlediği belirtiliyor.

Sarıyıldız'ın dosyasında, terörle mücadele kapsamında Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü mensuplarınca verilen talimat ve yönlendirmeler ile bazı terör örgütü mensuplarını bulundukları yerden çıkartarak "örgüt mensuplarını gizli bir şekilde operasyon bölgesinden kaçırmak, güvenlik güçlerince yakalanmalarını engellemek, operasyonlara mani olunması amacıyla vatandaşlar üzerinde baskı kurmaya çalışmak suretiyle silahlı terör örgütüne üye olma ve yönetme" suçunu işlediğine işaret ediliyor.

Faysal Sarıyıldız'ın "silahlı terör örgütüne silah sağlamak" suçuna ilişkin fezlekesinde ise kendi üzerine kayıtlı araçla, bir Suriye uyrukluyla 27 Ocak 2015'te Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde ele geçirilen çok sayıda el bombası, gece görüş dürbünü, telsiz, M-16 marka tüfek, tabanca ile çok sayıda mermiyi, PKK'nın Suriye kanadı PYD/YPG'ye göndermek üzere söz konusu ilçeye getirdiği ifade ediliyor.