Dünya İngiliz üniversitesinden Bahreyn polisine kanlı diploma

İngiliz üniversitesinden Bahreyn polisine kanlı diploma

Paylaş
İngiliz üniversitesinden Bahreyn polisine kanlı diploma

Bir İngiliz üniversitesi, işkence merkezi olarak anılan bir yerde Bahreyn polisine eğitim veriyor. İnsan hakları örgütleri, üniversiteye bu eğitime son verme çağrısı yapıyor.

İngiltere'deki Huddersfield Üniversitesi'nin Bahreyn polisine tecavüz ve elektrikli idam gibi pek çok işkence yönteminin uygulandığı bir merkezde eğitim verdiği ortaya çıktı. Eğitimin ülkenin polis akademisinde güvenlik bilimleri kapsamında yüksek lisans eğitimi olarak verildiği belirtiliyor. Londra merkezli Bahreyn Hak ve Demokrasi Enstitüsü başta olmak üzere insan hakları örgütleri Huddersfield Üniversitesi'nin verdiği diplomayı 'kana bulanmış' olarak niteleyerek bir an önce sonlandırılması çağrısında bulunuyor. Görgü tanıklarının ifadelerine göre 'işkence merkezi' olarak tanımlanan yerde genellikle siyasi tutuklulardan oluşan mahkumlara işkence uygulanıyor.

Haberin Devamı

Daha çok siyasi tutuklu var

Bahreyn Hak ve Demokrasi Enstitüsü'nün, üniversitesinin rektör yardımcısına yazdığı mektupta, 2016 ile 2019 yılları arasında 10 mahkuma işkence edildiği iddialarına yer verildi. Mektupta ayrıca, siyasi tutukluların genital bölgelerine elektrik verildiği, uyumalarına izin verilmediği, aile üyelerine tecavüz etme tehdidinde bulunulduğu, mahkumların cinsel istismara uğradığı ve itirafa zorlandığı belirtiliyor.