Yaşam İngilizler Bodrum'a akabilir

İngilizler Bodrum'a akabilir

Paylaş
İngilizler Bodrum'a akabilir

Araştırma sonucu: İngilizler için Bodrum'da tatil yapmak, yurtiçi tatilden çok daha ucuza geliyor

POSTA İNTERNET

İngiltere'de yayımlanan bir araştırma, İngilizlerin kendi ülkeleri yerine binlerce kilometre uçup dünyanın en popüler beldelerinden Bodrum'a gitmeleri halinde çok daha ekonomik bir tatil yapabileceklerini ortaya koydu.

Tesco Bank tarafından yapılan ve İngiltere'nin en çok okunan gazetelerinden Daily Mail'da yayımlanan araştırmaya göre 4 kişilik bir İngiliz aile, turizm mevsiminin zirve noktası sayılan ağustos ayında, İngiltere'nin tarihi ve turistik cazibesiyle ünlü Brighton kentinde 1 haftal tatil yapmak yerine Bodrum'da tatil yapmayı seçmesi halinde 390 sterlin (926 lira) kâra geçiyor.

FARK VAR!

Konaklama, araç kiralama, yeme - içme ve ailece eğlenme dahil Brighton'da yapılacak 1 haftalık tatil 2 bin 209 sterline (5 bin 245 lira) gelirken, aynı süreliğine Bodrum'da yapılacak tatil bin 819 sterline (4 bin 320 lira) mal oluyor.

Bu fiyatlara Londra-Bodrum arası uçuşlar dahil değil... Ancak EasyJet gibi ucuz hava taşımacılığı yapan havayolları tercih edilirse, 4 kişilik ailenin cebinden ekstra çıkacak paranın sadece 80 sterlin (190 lira) olacağı ifade ediliyor.

İNGİLTERE'DE TURİZM PAHALI

İngiltere'deki turistik tesislerin yüksek fiyat politikalarının, ülke dışında tatil yapmayı artık daha cazip hale getirdiği belirtiliyor.

4 kişilik bir İngiliz ailenin, uçuşlar hariç ucuza tatil yapabileceği yerler arasında Sofya ( bin 221 sterlin), Kıbrıs Rum Kesimi (bin 709 sterlin) ve Varşova da (bin 315 sterlin) bulunuyor.

POSTA İNTERNET

Haberin Devamı