Gündem İnsafsızlar!

İnsafsızlar!

Paylaş
İnsafsızlar!

İzmir'de hırsızlar, yatağa bağımlı yaşayan 6 yaşındaki kızın nefes almasını sağlayan cihazları çaldılar

İzmir'de oturan Şaban Şanlı'nın evine yılbaşı günü giren hırsızlar, tren kazası sonucu yatağa bağımlı halde yaşayan 6 yaşındaki kızı Melisa Şanlı'nın oksijen konsantratörünü ve oksimetresini çaldı.

Minik Melisa, ailenin maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından zimmetlenen cihazın çalınmasıyla nefes almakta güçlük çekmeye başladı. Anne Deniz Şanlı, “Bunu yapan insan olamaz. Haksız elde edilecek para uğruna kızımın hayatı tehlikede. Elleri kırılır inşallah. Bir an önce insanlık adına bulunsunlar” dedi.

Haberin Devamı

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ZİMMETLEMİŞTİ

Diyaliz makinesine bağlı yaşayan böbrek hastası, malulen emekli 31 yaşındaki Şaban Şanlı, yılbaşını kutlamak için ev hanımı eşi 29 yaşındaki Deniz Şanlı ve Tire İlçesi'nde, geçen yıl trenin çarptığı araçta yaralanınca yatağa bağımlı halde yaşayan felçli kızı Melisa'yı da alıp akrabalarının yanına gitti. Gece geç saatlere kadar burada kalan Şanlı Ailesi, Muhittin Erener Semti'ndeki evlerine döndüklerinde şoke oldu. Tek katlı evlerinin kapısının zorlanıp içeri girildiğini farkeden Şaban Şanlı, hemen polise haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polisle yapılan incelemede, Şanlı'nın, nefes darlığı nedeniyle tedavisinde kullanılan, maddi durumları iyi olmadığı için İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kendilerine zimmetlenen oksijen konsantratörü, oksimetre ve bir uydu alıcısının çalındığı belirlendi. Parmak izi çalışması yapan polis, değeri 1000 TL ile 3 bin TL arasında değişen oksijen konsantratörü ve nefes ölçen, piyasada 1000 TL'ye kadar satılan oksimetreyi çalan kişi veya kişileri bulmak için geniş çaplı soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

KIZIMIN HAYATIYLA OYNADILAR

Yaşadığı şoku hala üzerinde atamayan aileden anne Deniz Şanlı, akraba ziyaretine gittikleri Tire İlçesi'nde, bindikleri otomobile trenin çarptığını, kendisinin yara almadan kurtulduğunu, kızının ise beyin felci olduğunu dile getirdi. Kızının bir yıl boyunca hastanede tedavi gördüğünü, bu dönemde, kendilerinin sağlayamadığı oksijen konsantratörünü, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nün zimmetleyerek verdiğini anlatan Deniz Şanlı, “Yatağa bağımlı kızımın nefes alıp vermesindeki sorun nedeniyle bu cihazı kullanıyorduk. Sıkıştığı zaman bu aletle kendine geliyordu. Ancak hırsızlar, onun nefesini çaldı. Nefes almakta gün geçtikçe zorlanıyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bizim maddi gücümüzü aştığı için de yenisini alamayız. Kızımın sağlığıyla oynayanlar, insan olamaz. Vicdansızlıktan başka bir şey değil. Kızımın hayatı tehlikede. Elleri kırılır inşallah. Bir an önce bulunmalarını insanlık adına istiyorum” diyerek tepkisini dile getirdi. Baba Şaban Şanlı ise kendi rahatsıtlığı nedeniyle çalışamadığını, çeşitli zorluklar yaşadıklarını, bu olayla ayrı bir acı yaşadıklarını, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istedi.

Haberin Devamı

Turaç TOP/İZMİR, (DHA)