Bilim - Teknoloji iPhone, Android telefonlardan daha fazla sorun açıyor
Paylaş
iPhone, Android telefonlardan daha fazla sorun açıyor

Blancco isimli teknoloji şirket tarafından yapılan araştırmalara göre iPhone modelleri Android işletim sistemli telefonlara göre daha fazla sorun çıkarıyor

Donanım Günlüğü'nün haberine göre, Blancco şirketi tarafından yapılan araştırmalarda baz alınan 2016’nın son çeyreğine kadar iPhone marka telefonlarda ufak ya da büyük sorun çıkanların oranının %62 olduğu belirtilmiş. Bu problemler içerisinde batarya sorunları da var hoparlör sorunları da. Yani araştırmaya göre neredeyse her 3 kişiden 2’sinin yolu bir şekilde servise düşmüş.

%25'LİK DİLİMİ SAMSUNG OLUŞTURUYOR


Aynı şirket Android işletim sistemli telefonlar arasında bu oranının %47 olduğunu iddia etmiş. Bu %47’lik kısmın içerisinde tek başına %25’lik paya sahip olan firma ise Samsung. Bu tarz bir çalışmanın nasıl ve hangi sabit veriler çerçevesinde yapıldığını bilinemese de, doğruluğu veya yanlışlığı konusunda net bir şey söylemek zor. Yine de piyasadaki tüm Android telefonlara karşı sadece bir markanın karşılaştırılması, bu araştırmanın pek de adil olmadığını hissettiriyor.

Haberin Devamı