Yaşam iPhone SE maliyeti ne kadar?

iPhone SE maliyeti ne kadar?

Paylaş
iPhone SE maliyeti ne kadar?

Teknoloji tutkunlarının merakla beklediği Apple iPhone SE maliyet bilgisi ile karşımızda...

iPhone SE maliyeti!

iPHONE SE TÜRKİYE'DE 1999 TL'DEN SATIŞA ÇIKACAK

Yurtdışında 399 Dolardan satılan Apple iPhone SE modeli, ülkemizde ise 1999 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıktı. Cihazda 4 inç büyüklükte bir ekran olmasına karşın, işlemcisi, GPU birimi, kamerası ve RAM miktarı iPhone 6s ile aynı. Dolayısıyla telefonun maliyeti merak konusu oluyor.

Recode isimli sitenin haberine göre iPhone SE maliyeti sadece 170 Dolar. Bu miktarın 22 Dolarını Apple A9 yongası oluşturuyor. Telefonun Qualcamm tarafından yapılan hücresel modeli 15 Dolar, LG tarafından üretilen ekranı ile 20 Dolar. Diğer bileşenlerle birlikte rakam 170 Dolara kadar çıkıyor.

MALİYETİ 480 TL

Güncel döviz kuru ile düşünecek olursak telefonun maliyeti yaklaşık 480 TL oluyor. Vergiler ve Apple’ın karıyla birlikte bu cihaz 8 Nisan tarihi itibariyle ülkemizde satışa çıktı. Her zaman olduğu gibi Apple yine yüksek bir kar marjı ile karşımıza çıkıyor. Bu kar marjı cihazın önümüzdeki yıllarda indirime girebilmesini mümkün kılacak.

HANGİ OPERATÖR KAÇ TL'YE SATIYOR

Eğer Apple Türkiye sitesi üzerinden satın alacak olursak, peşin fiyatlandırma 2,000 TL (16GB) ve 2,400 TL (64GB) olarak sıralanıyor.

Türk Telekom ise peşin fiyatlandırmada 50 TL'lik bir indirime gitmiş. Yani 1,950/2,350 TL. Tabii dilersek sözleşmeli seçenekler de mevcut.

Turkcell'in sitesinde ise fiyatlar standart. Yani 2,000 ve 2,400 TL.

Vodafone'da ise henüz listelenmiş değil model.

HTC Vive VR ile neler yapılabilir? – Video

Haberin Devamı