Dünya Irak'ta yeni kriz kapıda

Irak'ta yeni kriz kapıda

Paylaş
Irak'ta yeni kriz kapıda

Irak'ta mevcut krizler sona ermeden yeni bir siyasi kriz kapıda

El Irakiye Listesi dün gece Başkent Bağdat’ta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi’nin evinde bir toplantı yaparak, çok önemli kararlar aldı. El Irakiye Listesi milletvekilleri, Başbakan Nuri Maliki’nin ülkeyle ilgili önemli kararları tek başına almasını protesto etmek amacıyla, bugünden itibaren Parlamento’daki üyeliklerini askıya aldı.

Toplantıda, El Irakiye Listesi Genel Başkanı Eyad Allavi, diğer üst düzey yetkililer ve Irak Türkmen Cephesi milletvekilleri de hazır bulundu. Toplantıya ilişkin bir açıklama yapan El Irakiye Listesi Sözcüsü Haydar El Mulla, gerçekleşen toplantıda, ülkedeki krizin aşılması için tüm siyasi kitlelere acil diyalog çağrısında bulunulmasına karar verildiğini açıkladı.

Mulla, El Irakiye Listesi bakanlarının, istifalarını El Irakiye Listesi’nin yetkisine sunduklarını da kaydetti. El Irakiye Listesi’nin diktatörlüğe doğru ilerleyen ülkedeki siyasi hayatı reforma kavuşturmak istediğini de belirten Sözcü, El Irakiye Listesi’nin asimilasyon politikaları konusunda uyarıda bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Ahmet HAŞİM MUHTAROĞLU/TUZHURMATU, (DHA)

Haberin Devamı