Dünya Irak'tan BM'de flaş 'Türkiye' hamlesi

Irak'tan BM'de flaş 'Türkiye' hamlesi

Paylaş
Irak'tan BM'de flaş 'Türkiye' hamlesi

Irak Başbakanı, Dışişleri Bakanlığı'na, 'Türkiye'nin Irak topraklarına müdahalesi' nedeniyle BM Güvenlik Konseyi'ne resmi şikayetini iletmesi için talimat verdi

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Dışişleri Bakanlığı'na, "Türkiye'nin Irak topraklarına müdahalesi" nedeniyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne resmi şikayetini iletmesi için talimat verdi. Başbakanlığın internet sitesindeki açıklamada, Güvenlik Konseyi'nin Türkiye'den, askerlerini Irak'tan "derhal çekmesini talep etmesi" istenildi.

Dışişleri Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Özel Temsilcileri sıfatıyla dün Bağdat'a giderek Irak Başbakanı İbadi, Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi ve Savunma Bakanı Halit el-Ubeydi ile görüşmüştü.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, görüşmelerde Türkiye'nin, Irak'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne duyduğu saygının vurgulandı. Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, Iraklı yetkililerin Türk heyetine Türkiye'nin derhal askerlerini geri çekmesi talebini ilettiği belirtildi.

Haberin Devamı