Spor İrlanda güle oynaya: 1-1

İrlanda güle oynaya: 1-1

Paylaş
İrlanda güle oynaya: 1-1

İrlanda Cumhuriyeti, evinde 4-0'ın rövanşında Estonya ile 1-1 berabere kalarak Euro 2012'ye gitmeye hak kazandı

Maça ev sahibi takım İrlanda Cumhuriyeti, ilk maçın avantajıyla rahat başladı. Konuk Estonya ise bir an önce golü bulmak için zaman zaman önemli ataklar üretmeye çalıştı.

Konuk ekipte 18. dakikada sakatlanan Dmitri Kruglo'nun yerine Sander Puri oyuna girdi. Dakikalar 32'yi gösterdiğinde ev sahibi İrlanda Cumhuriyeti Stephen Ward'ın attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarıda başka gol olmayınca devre ev sahibi İrlanda Cumhuriyeti'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Konuk Estonya 54. dakikada ikinci değişikliğini Joel Lindpere'nin yerine Tarmo Kink'i alarak yaptı. Bu değişiklikten 3 dakika sonra Estonya, Konstantin Vassiljev'in golüyle skoru 1-1'e getirdi.

59. dakikada ev sahibi İrlanda Cumhuriyeti ilk değişikliğini Steve Hunt'ın yerine Aiden Mcgeady'yi alarak yaptı. İrlanda Cumhuriyeti, ikinci değişikliği de 67. dakikada tecrübeli Robbie Keane'nin yerine Simon Cox'u alarak yaptı.

Estonya'da son değişiklik 73. dakikada oldu ve Vladimir Voskoboin'in yerine Ats Purje oyuna dahil oldu. İrlanda Cumhuriyeti'nde son değişiklik ise 79. dakikada yapıldı ve tecrübeli Damien Duff'ın yerine Keith Fahey oyuna girdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 1-1 eşitlikle sona erdi ve İrlanda Cumhuriyeti, Avrupa Şampiyonası'na giden bir başka takım olmaya hak kazanmış oldu.

Haberin Devamı