Gündem IŞİD, Gaziantep'e havanla saldırdı

IŞİD, Gaziantep'e havanla saldırdı

Paylaş
IŞİD, Gaziantep'e havanla saldırdı

IŞİD denetimindeki Suriye'nin Carablus kentinden Karkamış'a havanlı saldırı

Gaziantep 'in Karkamış İlçesi'nin karşısında bulunan IŞİD denetimindeki Suriye'nin Carablus kentinden Türkiye tarafına havan atışı yapıldı.

Haberin Devamı

IŞİD'lilerin attığı havanların sınır hattındaki Karkamış'ın Türkyurdu Mahallesi'ndeki sınır karakolunun etrafına düştüğü öğrenildi. Saldırılar üzerine sınırda konuşlu birlikler, havanların atıldığı bölgeyi obüslerle ateş altına aldı.

KARAYOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Gaziantep’in Karkamış ilçesinde bulunan Türk Yurdu Jandarma karakoluna yönelik havan saldırısının ardından bölgeye giden karayolu, jandarma ekipleri tarafından trafiğe kapatıldı.

YAYA GEÇİŞİNE İZİN YOK

Yoldan ambulans ve güvenlik güçleri haricinde hiç bir aracın geçişine izin verilmiyor. Gaziantep’in Karkamış ilçesi Suriye sınırında bulunan Türk Yurdu Jandarma Karakolunun bulunduğu bölgeye, Suriye’nin terör örgütü DAEŞ kontrolündeki Cerablus kentinden havan topu ile saldırı düzenlenmişti. Saldırının ardından misliyle karşılık verilirken, jandarma ekipleri saldırının düzenlendiği bölgeye giden Nizip-Karkamış karayolu Yolağzı köyü mevkisinde kontrol noktası oluşturdu. Jandarma ekipleri, saldırı bölgesine 20 kilometre uzaklıktaki yolu kaymakamlık talimatı ile ulaşıma kapattı. Kontrol noktasından sivillerin ve basın mensuplarının geçişine izin verilmezken, bölgeye sadece ambulans ve güvenlik güçleri alınıyor.

Haberin Devamı

KAYMAKAMLIK "TAHLİYE EDİLSİN" DEDİ

Suriye’de IŞİD kontrolündeki bölgeden bugün havan atışlarının hedefi olan Gaziantep’in Karkamış İlçesi’ne bağlı Türkyurdu Mahallesi boşaltıldı. Kaymakamlık, havan atışları nedeniyle tehlike altında bulunan Türkyurdu Mahallesi’nde yaşayanların tahliyesini kararlaştırdı. Jandarma vatandaşlara mahalleyi boşaltmaları için tebligat yapıp tahliyeyi gerçekleştirdi.

11 IŞİD’Lİ ÖLDÜRÜLDÜ


Gaziantep’in Karkamış İlçesi’nin Türkyurdu Mahallesi’ndeki karakola saldıran IŞİD’lilerin yapılan müdahale sonrası etkisiz hale getirildiği bildirildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, saldırının ardından bölgedeki obüslerin yeri değiştirildi ve Carablus’taki IŞİD mevzileri anında ateş altına alındı. Fırtına obüslerinin yaptığı atışlarla bölgede bulunan bir havan mevzisi ile bir araç imha edildi, 11 IŞİD’li terörist öldürüldü.

Kimsenin yaralanmadığı saldırıda ilk etapta havan olduğu tahmin edilen saldırının yapılan incelemede tanksavar silahından atıldığı da belirlendi. Tanksavar silahının atıldığı belirlenen mevzinin 100 metre batısında imha edilen araçla bölgeye getirildiğinin tahmin edildiğini kaydeden kaynaklar, saldırının ardından koalisyona ait F-15 uçakları ile İHA’ların havalandığını ve yapılan görüntülemede imha edilen havan mevzisi dışında hedefe rastlanmadığı bilgisini de paylaştı.

Haberin Devamı