Dünya IŞİD vahşetini Taliban bile kınadı!

IŞİD vahşetini Taliban bile kınadı!

Paylaş
IŞİD vahşetini Taliban bile kınadı!

Afganistan'da neredeyse her gün sivil katliamı yapan Taliban örgütü, canlı canlı toprağa gömdüğü 10 kişiyi bombayla öldüren IŞİD'in son vahşetini kınadı! Son 20 yılda binlerce kişinin katili olan Taliban'ın, 'Bu tür olayların İslam adı altında yapılması kabul edilemez' şeklindeki açıklaması şaşkınlık yarattı

Afganistan’daki Taliban örgütü, IŞİD militanlarının 10 kişiyi altlarına bomba döşeyerek öldürmesine ilişkin, "Bu tür olayların İslam adı altında yapılması kabul edilemez" açıklamasını yaptı.

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahid, yaptığı yazılı açıklamada, "Kendilerini IŞİD militanları olarak gösteren kişiler, Nangarhar kentinde aşiret liderlerini ve yaşlı insanları feci bir şekilde bombalarla öldürdü. Bu ve buna benzer olayların İslam adı altında yapılması kabul edilemez" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı


Bunu yapan IŞİD mensuplarının yakalanması için çabaların devam ettiğini belirten Mücahid, bu kişilerin yakalandıktan sonra İslam prensiplerine göre cezalandırılacağını belirtti.

IŞİD terör örgütünün logosu ile internette yer alan görüntüde, yüzleri kapalı militanlar, gözleri bağlı şekilde canlı canlı toprağa gömülen 10 kişinin altına bombalar yerleştiriyor ve daha sonra bombaları patlatıyor. Görüntüdeki alt yazıda bu kişilerin Nangarhar kentinin Şedel bölgesinde yaşadığı ve IŞİD’e karşı Taliban ile Afgan hükümetine destek verdiği için öldürüldüğü belirtiliyor.


Bu da Taliban vahşetinden bir kare...

IŞİD tarafından sivillerin feci şekilde öldürülmesini kınayan Taliban’a mensup militanlar, her gün Afganistan’ın değişik bölgelerinde düzenledikleri saldırılarla Afgan sivillerin ölümüne sebep oluyor. Son aylarda Afganistan’ın birçok bölgesinde iki örgütün çatıştığı ifade ediliyor.

Taliban yönetimi, iki ay önceki açıklamasında, IŞİD’in Afganistan’da yeni bir savaş cephesi açmasının Taliban’ın tepkisine sebep olacağını duyurmuştu.

AA

Haberin Devamı