Gündem Isparta'daki gül anıtı kaldırıldı

Isparta'daki gül anıtı kaldırıldı

Paylaş
Isparta'daki gül anıtı kaldırıldı

Isparta Belediyesince Gül Festivali kapsamında kent merkezine dikilen, her biri 9 metre çapındaki iki gül heykeli, Antalya Anıtlar Yüksek Kurulunun kararıyla kaldırıldı

Antalya Anıtlar Yüksek Kurulu, Isparta Belediyesince geçen yılın haziran ayında düzenlenen Isparta Halı ve Gül Festivali kapsamında Kaymak Kapı Meydanı’na dikilen 2 gül heykeli için, tarihi Firdevs Bey Çarşısı’nın görünümü engellediği gerekçesiyle sökülme kararı verdi.

Söz konusu kararın ellerine ulaşmasının ardından Isparta Belediyesi ekipleri, vinç ve itfaiye araçlarının yardımıyla her biri 9 metre çapındaki gül heykellerinin sökümüne başladı.

Yaklaşık 5 saat süren çalışmanın ardından iki gül bağlı oldukları yerlerden sökülerek tırlara konuldu. Gül heykelleri, daha sonra Isparta Belediyesi Halı ve Kilim Müzesi’ne götürüldü. Çalışma esnasında bazı yollar güvenlik amacıyla trafiğe kapatıldı.

-Toplam 18 ton ağırlığında-

Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk, gazetecilere yaptığı açıklamada geçen yılın haziran ayında Isparta Halı ve Gül Festivali kapsamında Kaymak Kapı Meydanı’nda gül heykellerini diktiklerini söyledi.

Aradan geçen zamanda Antalya Anıtlar Yüksek Kurulunun tarihi Firdevs Bey Çarşısı’nın görüntüsünü kapattığı gerekçesiyle, gül heykellerini kaldırılması kararı verdiğini belirten Şanlıtürk, kararının Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatıyla kaldırıldığını kaydetti. 2 gül heykelinin her birinin 9 metre çapında olduğuna dikkati çeken Şanlıtürk, güllerinin birinin 8, diğerinin 10 ton olduğunu, ellerindeki bilgilere göre, bunların dünyanın en büyük gül anıtı olduğunu kaydetti.

AA