Dünya İsrail ordusu da özre destek verdi

İsrail ordusu da özre destek verdi

Paylaş
İsrail ordusu da özre destek verdi

İsrail Ordusu da Başbakan Netanyahu'nun özrüne destek verdi

Özrün ardından İsrail ile Filistin arasında da olumlu gelişmeler yaşanıyor. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinin ardından, ihtiyaç duyulan malzemelerin Gazze'ye girişine izin verilmeye başlandığını açıkladı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail'in Filistinlilerden topladığı ancak bir süredir Filistin Yönetimi'ne iletmeyi reddettiği vergi gelirlerini aktaracağını söyledi. Netanyahu'nun Türkiye'den özür dilemesine İsrail Ordusu'ndan da destek geldi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey ve Ross Wilson, özür sürecini TRT Haber'e değerlendirdi.

Emekli ABD Ankara Büyükelçisi James Jeffrey “Son Netanyahu hükümeti öncekine göre kırımızı çizgilerini daha rahat esnetebildi. Ancak özrün şimdi gelmesindeki öncelikli sebep Ortadoğu’nun şu an içinde bulunduğu durum.”

Ross Wilson ‘’İki ülke arasındaki ilişkilerin geçmişti olduğu seyrine döneceğini düşünmüyorum. Bir gelişme olabilmesi için tarafların epey bir zamana ihtiyacı var. Başkan Obama’nın Ortadoğu gezisinde olması da İsrail Başbakanı’nın ikna olmasında etkili oldu.” İsrail'in özür dilemesinin ardından İsrail'in Türkiye'ye yakınlaşmasından çekinen Gazzeliler de var.

Haberin Devamı

TRT TÜRK