Dünya İsrail tek taraflı ateşkes ilan etti

İsrail tek taraflı ateşkes ilan etti

Paylaş
İsrail tek taraflı ateşkes ilan etti

İsrail hükümeti Gazze'de insani gerekçelerle 5 saatlik tek taraflı ateşkes ilan etti..

BBC'ye konuşan İsrail ordusundan General Yoav Mordechai, ateşkesin Perşembe günü saat 10 ile 15.00 arasında olacağını söyledi ve bu saatler arasında Gazzeli sivillerin serbest bir şekilde dolaşarak ihtiyaçları olan malzemeleri alabileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Hamas'tan ise henüz konuyla ilgili bir açıklama yok. Geçici ateşkes kararı, bugün gerçekleşen saldırılarda bir plajda oynayan dört çocuğun ölümünün ardından geldi. 9 gündür devam eden İsrail harekatında 200'den fazla Filistinli hayatını kaybetti.

38 yaşındaki bir İsrailli ise, Hamas'ın attığı roketlerle yaşamını yitirmişti.

SON SALDIRISINDA 6 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

İsrail’in, Gazze’nin Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda 6 kişinin öldüğü bildirildi. Gazze’de görevini fiili olarak yürüten eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son saldırılarla İsrail’in Gazze’ye operasyon başlattığı günden bu yana ölen Filistinlilerin sayısının 220’ye yaralananların sayısı ise bin 635’e çıktığını söyledi. Han Yunus’ta bir grup Filistinlinin hedef alındığını, olayda 4 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Kudra, bir evin vurulduğunu ve aynı aileden 2 kişinin öldüğünü bildirdi. Kudra, Gazze’nin çeşitli bölgelerine düzenlenen saldırılarda 12 kişinin yaralandığını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı