Siyaset İstanbul, Boğaziçi Köprüsü'ne yürüdü
Paylaş
İstanbul, Boğaziçi Köprüsü'ne yürüdü

FETÖ'cü darbe girişimi sırasında vatandaşların teröristleri durdurduğu Boğaziçi Köprüsü'nde 'Başladığı Yerdeyiz' yürüyüşü düzenlendi

Dün akşam Üsküdar Millet Parkı, Marmara İlahiyat önü gibi farklı noktalarda buluşan olan binlerce kişi, Boğaziçi Köprüsü'ne yürüdü.

Haberin Devamı

15 Temmuz darbe girişimine karşı çıkan İstanbullular'ın Taksim Meydanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kısıklı’daki evinin önü ve Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası önü olmak üzere birçok alandaki demokrasi nöbeti devam ediyor. Meydanı dolduran binlerce vatandaş, hep bir ağızdan slogan atarak çalınan şarkılara eşlik etti

İstanbul’da darbe girişimine tepki gösteren binlerce vatandaş, akşam saatlerinden itibaren Taksim Meydanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Üsküdar Kısıklı’daki evinin önü, Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasının önü, Bayrampaşa’daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önü, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü önü, Sultangazi, Esenler ve Esenyurt başta olmak üzere birçok ilçe meydanına akın etti.

Haberin Devamı

Her yaştan binlerce vatandaş, sloganlar atarak çalınan marşlara ve şarkılara eşlik etti. Ay yıldızlı Türk bayrağını taşıyan vatandaşlar, meşaleler yakarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Darbe girişimini protesto eden bir grup, Boğaziçi Köprüsü üzerinde Türk bayraklarıyla eylem yaptı. 15 Temmuz gecesi saat 22.00 sularında Boğaziçi Köprüsü'nün Avrupa yakasına geçişini darbe girişiminde bulunmak için tanklarla tutan bir grup asker, darbe girişimine tepki göstermek için köprüye yürüyenlerin üzerine ateş açmıştı.

Darbe girişimi verilen kurtuluş mücadelesinin neticesinde başarıyla püskürtülürken, Milli İrade Platformu 21 Temmuz için '#BaşladığıYerdeyiz' etiketiyle kampanya başlattı.

Vatandaşlar, Üsküdar Millet Parkı ve Marmara İlahiyat önü gibi farklı noktalarda buluştu. Toplanan milyonlarca vatandaş, darbe girişiminin altıncı 6'ncı gününde sembol nokta olan Boğaziçi Köprüsü'ne yürüdü.

Köprüde trafik durdu

Köprü üzerinde vatandaşların yürümesi nedeniyle her iki istikamette trafik tamamen durdu.

STK'lar destek verdi

Milyonlarca vatandaşın yanı sıra Milli İrade Platformu, Türk Kızılayı, İHH gibi STK'lar da yürüyüşe destek verdi.