Gündem İstanbul cuma namazı vakti... Cuma namazı saat kaçta kılınacak?

İstanbul cuma namazı vakti... Cuma namazı saat kaçta kılınacak?

Paylaş
İstanbul cuma namazı vakti... Cuma namazı saat kaçta kılınacak?

Cuma günü İslam alemi için büyük bir önem ifade eder. Cuma günü yapılan ibadetler ise bolca sevap anlamına gelir. Nüfusun en kalabalık olduğu il olan İstanbul'da vatandaşlar cuma namazı vaktini sabırsızlıkla bekliyor ve "İstanbul'da cuma namazı saat kaçta kılınacak?" sorusunu soruyor

İstanbul'da Cuma namazı saat kaçta kılınacak? Nüfusun en kalabalık olduğu il olan İstanbul'da yaşayan Müslüman vatandaşlar, bu soruya yanıt arıyor. İşte müminlerin bayramı sayılan cuma gününde İstanbul'da Cuma namazı vakti...

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın takvimine göre cuma namazı İstanbul'da bugün 12.55'te kılınacak.

Cuma namazı kaç rekattır?

Diyanet İşleri Bakanlığı merak edilen "Cuma namazı kaç rekattır?" sorusunun cevabını açıkladı.

Yapılan açıklama şöyle:

Cuma namazının farzı iki rekâttır. Bunun yanında farzdan önce dört rekât, farzdan sonra dört rekât olmak üzere sekiz rekât da sünneti vardır. (Kâsânî, Bedâî’, I, 269).

İmam Ebû Yusuf’a ve İmam Muhammed’e göre ise farzdan sonra kılınacak sünnet bir selamla dört ve bir selamla iki rekât olmak üzere toplam altı rekâttır. Bu görüşün Hz. Ali’den rivayet edildiği nakledilmektedir. (Kâsânî, Bedâî’, I, 285).

CUMA GÜNÜNÜN ÖNEMİ

Haberin Devamı

Cuma; cem olmak, toplanmak manalarına gelir. Cuma günü, Müslümanlar için çok önemli bir gündür. Bu günde Müslümanlar camide toplanıp birlikte Cuma namazını kılarlar. Topluca yapılan bu ibadet, o günü bayram günü değerine yükseltir.

Bu sebeble cuma gününe Seyyidü'l-eyyam yani günlerin itibarlısı, efendisi de denir. Bütün hayırlı işlerin cuma günü meydana geldiği; tarih boyunca pek çok kudsî hâdiselerin hep cuma günü zuhur ettiği rivayet edilir.

Cuma ferdi cemiyete; cemiyeti milliyete bağlayan ve toplum arasında düşünce, inanç, amaç ve hizmet birliğini sağlayan bir gündür. İslâm dîni bu günü mü’minler için haftalık toplantı ve toplu halde Allah’a yönelme, ibâdette bulunma zamanı olarak belirlemiştir. Bir hafta içinde ortaya çıkan meseleler, olaylar ve sosyal konular cuma günü ele alınıp Kur’an süzgecinden geçirildikten sonra cemaate sunulur.