Gündem İstanbul, İzmir, Ankara'da sahura kaçta kalkılacak? Sahur vakti ne zaman?

İstanbul, İzmir, Ankara'da sahura kaçta kalkılacak? Sahur vakti ne zaman?

Paylaş
İstanbul, İzmir, Ankara'da sahura kaçta kalkılacak? Sahur vakti ne zaman?

Bu gece Türkiye ve dünyadaki Müslümanlar ilk sahurlarına kalkacak. Bu nedenle İslam alemini heyecan sarmış durumda... Niyet eden vatandaşlar ilk iftarı da sabırsızlıkla bekleyecek. Yaklaşık 16 buçuk saat oruç tutacak olan inananlar, sahur vakitlerini merak ediyorlar.

2018 Ramazan ayı geldi çattı. Bu en hayırlı ayda milyonlarca inananı oruç ve sahur heyecanı sarmış durumda... Yaklaşık 16 buçuk saat oruç tutacak olan İslam alemi ilk iftarı heyecanla bekleyecek. Peki 15 Mayıs'ı 16 Mayıs'a bağlayan gece İstanbul, İzmir ve Ankara'da sahur vakitlerini merak ediyorlar.

Haberin Devamı

İSTANBUL SAHUR VAKTİ

İZMİR SAHUR VAKTİ

ANKARA SAHUR VAKTİ

ORUCA NASIL NİYET EDİLİR?

Her ibadetin şartı olan niyet orucunda şartlarındadır. Niyetsiz oruç sahih değildir. Kalben niyet etmek yeterli ise de niyeti dil ile ifade etmek menduptur. Oruç için sahura kalkılması da niyet sayılır. Ramazan orucu, belli günlerde tutulmak üzere adanan oruçlar ile nafile oruçlar için niyet etme vakti, güneşin batması ile ertesi gün tepe noktasına gelmesi öncesine kadarki süredir. Ancak imsaktan sonra yapılacak niyetin geçerli olması için bu vakitten itibaren bir şey yenilip içilmemiş, oruca aykırı bir iş yapılmamış olması gerekir. Aksi takdirde gündüz niyet caiz olmaz. Bu oruçlar için, “yarınki orucu tutmaya” şeklinde mutlak niyet yeterlidir. Bununla birlikte geceden niyet edilmesi ve “yarınki Ramazan orucuna” şeklinde orucun belirlenmesi daha faziletlidir. Ramazanın her günü için ayrı niyet edilmesi gerekir.

Haberin Devamı

Kaza, keffaret ve bir zamana bağlı olmaksızın adanan oruçlar için gün batımından itibaren en geç imsak vaktine kadar niyet edilmiş olmalıdır. Bu tür oruçlara niyet edilirken, “falanca kaza, keffaret veya adak orucuna” şeklinde belirtilmesi gerekir.