Gündem İstanbul Sancaktepe'de askeri helikopter düştü

İstanbul Sancaktepe'de askeri helikopter düştü

Paylaş
İstanbul Sancaktepe'de askeri helikopter düştü

Son dakika bilgisine göre, İstanbul Sancaktepe'de askeri helikopter düştü. Kazada 4 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Başsavcılık da helikopter kazasıyla ilgili soruşturma başlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da kazada ölen askerlere rahmet diledi. Bakan Hulusi Akar da incelemenin ardından bir açıklama yaptı

İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde askeri helikopter henüz belirlenemeyen bir nedenle düştü. Helikopter mahalle arasındaki bir apartmanın önüne düştü.

Haberin Devamı

ACI HABER

Askeri helikopterde bulunan 4 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

EĞİTİM UÇUŞU İÇİN HAVALANMIŞ

Düşen UH-1 tipi askeri helikopterin eğitim uçuşu için Samandıra’dan saat 10:32’de havalandığı ve yine Samandıra’ya iniş yapacağı öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Bu sabah İstanbul Samandıra’da elim bir helikopter kazasında kaybettiğimiz askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerimize Rab'bimden şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine Türk Silahlı Kuvvetleri'mize, milletimize başsağlığı dileklerimi ifade ediyorum. Rab'bim milletimizi ve özellikle askerlerimizi her türlü kazadan, afetten, beladan korusun niyazında bulunuyorum Bu vesileyle gecikmemden dolayı da hakkınızı helal ediniz.

Haberin Devamı

HULUSİ AKAR'DAN AÇIKLAMA

Hulusi Akar, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarımız düzenli bir şekilde eğitim faaliyetlerini sürdürmekte. Yine eğitim amaçlı kalkan helikopter maalesef 11.02'de irtibat kesilmiştir. Kaza sonunda 2 kahraman subay, 2 kahraman astsubay şehit olmuştur. Uzman çavuşumuz yoğun bakımda ameliyatta. Onunla ilgili sağlık personeli gerekli kararları verdiler. Kahraman pilotlarımız şuanda bilemediğimiz bir sebepten dolayı acil iniş gerçekleştirme çabası içine girmişlerdir. Hiç kimseye zarar vermeden gerçekleştirmek için çabalamışlar ve bunu da sağlamışlardır. İncelemeler başlatıldı. Adli ve idari soruşturma sürüyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ

Sancaktepe'de mahalle arasına düşen ve 4 askerin şehit olduğu, 1 askerin yaralandığı helikopterin enkaz kaldırma çalışmalarına ara verildi. Havanın kararması nedeniyle ara verilen enkaz kaldırma çalışmalarına yarın sabah devam edileceği öğrenildi.

BAŞSAVCILIKTAN HELİKOPTERİN DÜŞÜŞÜNE İLİŞKİN YAZILI AÇIKLAMA

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 askerin şehit olduğu helikopterin düşüşüne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “helikopterin düşmesine sebep olan olgular ile varsa kusuru bulunan kişilerin tespiti ve haklarında yasal gereğinin yapılması amacıyla soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü" belirtildi.

Haberin Devamı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 askerin şehit olduğu helikopterin düşüşüne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Yazılı açıklama şöyle:

"26.11.2018 günü saat 11.20 civarında 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait olan 11075 kuyruk numaralı askeri helikopterin İstanbul İli Sancaktepe İlçesi Sarıgazi Mahallesi Topçular Caddesi civarına düştüğünün bildirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca

soruşturma başlatıldığı, kaza neticesinde Albay Gökselin Şaylan, Üsteğmen Aykut Yurtsever, Üst Çavuş Emre Vahit Bekli ve Uzman Çavuş Şahin Aslan'ın şehit oldukları, Üst Çavuş Özkan Yılmaz'ın ise ağır yaralı vaziyette Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi altına alındığı, soruşturma kapsamında görevlendirilen bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile dört Cumhuriyet Savcısının derhal olay yerine intikal ederek inceleme yaptıkları, ardından askeri helikopterin ait olduğu komutanlığına bağlı kaza kırım ekibinin de bölgede çalışma yaptığı, gerekli adli muayenelerin tamamlanmasının ardından şehit cenazelerinin incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderildiği, helikopterin düşmesine sebep olan olgular ile varsa kusuru bulunan tüm kişilerin tespiti ve haklarında yasal gereğinin yapılması amacıyla soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, hususları, kamuoyuna ve tüm basın/yayın kuruluşlarına saygıyla duyurulur. "

Haberin Devamı

TSK'ya ait UH-1 helikopteri (temsili)

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise yaptığı açıklamada "Samandıra'da eğitim uçuşu yapan askeri helikopterimiz bilinemeyen sebepten dolayı düşmüştür. 4 şehidimiz, 1 yaralımız var. Yaralılara yönelik tedavi ve olayın sebebiyle ilgili inceleme başlamıştır. Olay yerindeki çalışma devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI ERDEM: ÇOK ÜZGÜNÜZ

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem de şehit askerler için çok üzgün olduklarını belirterek şunları söyledi:

"Burada kara havacılık alayı var. Eğitim uçuşları yapılıyor. Askeri alana yakın bir alanda, bir apartmanın yan bahçesine helikopter düşüyor. Şehitlerimiz var, yaralılar var. Apartmanın yan bahçesine düşüyor. Park 60-70 metre mesafede. Şehitlerimiz var üzgünüz. Sancaktepe içerisinde iki garnizon vardı. Biri taşındı. 1950'den bu yana burada. Helikopterler de eğitim helikopteri olabilir, nakliye helikopteri olabilir. Bölgemizdeki askeri garnizona dair bir kaza. 2009'da yine bir eğitim uçağı düşmüştü. O zaman iki pilotumuz hafif sıyrıklarla kurtulmuştu ama bugün burada bu kazada çok üzgünüm."

Haberin Devamı

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Sancaktepe’de 4 askerin şehit olduğu 1 askerin yaralandığı helikopter kazasının gerçekleştiği sokak havadan görüntülendi. Görüntülerde helikopter enkazını kaldırma çalışmalarının devam ettiği görülüyor.

İşte o görüntüler: