Magazin İstanbul Teknik Üniversitesi Gönüllülük Kulübü'nün köy okulları için yürüttüğü projenin adı nedir?

İstanbul Teknik Üniversitesi Gönüllülük Kulübü'nün köy okulları için yürüttüğü projenin adı nedir?

Paylaş
İstanbul Teknik Üniversitesi Gönüllülük Kulübü'nün köy okulları için yürüttüğü projenin adı nedir?

İstanbul Teknik Üniversitesi köy okullarında okuyan çocuklara tasarım, bilim, dans ve tiyatro gibi çeşitli dallarda atölyeler düzenliyor. Peki, İhtiyaç sahibi çocuklara da destekte bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi Gönüllülük Kulübü’nün yürüttüğü projenin adını biliyor musunuz? İşte detaylar…

Eğitimde fırsat eşitsizliğini gidermek için “Minik Yüreklere Umut Olmak” sloganıyla çıktıkları yolda ihtiyacı olan köy okullarına kitap, kırtasiye, bot, mont ve oyuncak desteğinde bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi Gönüllülük Kulübü tarafından yürütülen projenin adı nedir?

Haberin Devamı

CEVAP: UMUT OKULU

İTÜ Gönüllülük Kulübü 2004 yılından beri hem sosyal kültürel sorunlara karşı duyarsız kalmayıp projeler üretiyor. İTÜ bünyesinde GÖNÜLLÜLÜK bilincini yaymaya çalışan Gönüllülük Kulübü 8 proje ve 500’e yakın gönüllüsüyle İTÜ’deki en aktif kulüplerden biri.

UMUT OKULU PROJESİ

Umut Okulu projesi İstanbul Teknik Üniversitesi Gönüllülük Kulübü bünyesindeki dokuz projeden biri.

Umut Okulu, her yerde bir doğu vardır düşüncesi ile yola çıkan ve Türkiye’nin her köşesinden imkanları yetersiz olan köy okullarının ve öğrencilerinin eksiklerini giderebilmek için çalışan ve gönüllülük esasının temel olduğu bir projedir.

Her yıl üç büyük yolculuk düzenleyen Kulüp köy okullarına giderek öğrencilere atölyeler düzenliyor. İTÜ Gönüllülük Kulübü, öğrencilerin hayal gücünü geliştirecek, onlara kendilerini ifade etme imkanı tanıyan aktiviteler gerçekleştiriyor. Başta tiyatro oyunları, dans ve deneyler yaparak öğrencilerle etkileşim sağlayan Gönüllülük Kulübü aynı zamanda öğrencilerin ihtiyaçlarını da karşılamaya çalışıyor.

Haberin Devamı