Gündem İstanbul ve Antalya'da IŞİD operasyonu

İstanbul ve Antalya'da IŞİD operasyonu

Paylaş
İstanbul ve Antalya'da IŞİD operasyonu

Dün İstanbul ve Antalya'da gözaltına alınan IŞİD üyesi şüpheliler adliyeye sevk edildi

Antalya'da terör örgütü IŞİD’e yönelik operasyonda gözaltına alınan 2’si Rus 3 kişi, adliyeye sevk edildi. Rus çiftin Suriye’ye gitmeyi planladıkları kaydedildi.

Haberin Devamı

Antalya Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü IŞİD ile bağlantılı olduğu öne sürülen kişilere yönelik operasyon düzenledi. Önceki gün sabaha karşı Muratpaşa İlçesi’nde Kışla ve Şarampol caddelerinde belirlenen iki adrese eş zamanlı baskın yapan polis, R.D. adlı Türk ile Rus uyruklu M.B. ve kocası E.A.R’ı gözaltına aldı.

Şüphelilerin, Irak ve Suriye’deki IŞİD militanlarıyla irtibat halinde olduğu ifade edildi. Rus kadının ülkesinden uçakla İstanbul’a geldiği, daha sonra Antalya’da kocası E.A.R. ile buluştuğu ortaya çıktı. Rus çift ile R.D.’nin Suriye’ye gitmeyi planladıkları kaydedildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adli mercilere sevk edildi.

İSTANBUL'DA SAYI 15'E YÜKSELDİ

Haberin Devamı

İstanbul’da, terör örgütü IŞİD’e yönelik operasyonda gözaltına alınan şüpheli sayısı 15’e yükseldi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin, polis helikopteri ve özel harekat polisleri desteğiyle Bağcılar ve Başakşehir’de 28 adrese düzenlediği operasyonda, 4 pompalı tüfek, av tüfeği, havalı tabanca ile 300 cep telefonu ele geçirildi. Bu arada, operasyonda gözaltına alınanların sayısı 15’e yükseldi. Zanlılar, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

İstanbul'da terör örgütü IŞİD'e yönelik polis helikopteri ve özel harekat polislerinin desteğiyle başta Bağcılar olmak üzere tespit edilen çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

İSTANBUL'DAKİ OPERASYONLARDA GÖZALTINA ALINANLARIN 5'İ TUTUKLANDI

Terör örgütü DAEŞ’e yönelik düzenlenen iki ayrı operasyonda gözaltına alınan 7’si çocuk 26 kişiden 5 tutuklandı, 21 kişi serbest bırakıldı.