Gündem İstanbul'da ATM'lerden kart kopyalayan 5 kişilik çete yakalandı

İstanbul'da ATM'lerden kart kopyalayan 5 kişilik çete yakalandı

Paylaş
İstanbul'da ATM'lerden kart kopyalayan 5 kişilik çete yakalandı

İstanbul'da ATM'lerden banka müşterilerinin kartlarını kopyalayarak ulaştıkları bilgilerle, vatandaşların paralarını çeken 5 kişilik çete yakalandı. H.Y. isimli şüphelinin her para çekmeye gittiğinde 8 yaşındaki oğlunu yanına alması da bankamatik kameralarına yansıdı

İstanbul polisine banka kartlarından bilgileri dışında para çekildiğini belirten vatandaşlar, şikayetçi oldu. Polis ekipleri paraların çekildiği bankaları tespit ederek şüphelilerin kimliklerinin belirlenmesine yönelik çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Polisler yaptığı incelemede bankaların ATM cihazlarına kart kopyalama cihazı yerleştirerek banka müşterilerinin kart bilgilerine ulaşarak daha sonra kendi hazırladıkları kartlarla vatandaşların paralarını çeken 5 kişilik bir şebekeyi belirledi. Polis ekipleri 3-7 Ocak tarihlerinde şüphelilerin banka ATM’lerine taktıkları kamera sistemini söktükleri sırada yapılan operasyonda H.Y., İ.D., Y.E., O.U. ve H.E.’yi yakalayarak gözaltına aldı.

315 KİŞİNİN KART BİLGİLERİ ELE GEÇİRİLDİ

Siber polis yaptığı incelemede şüphelilerin 315 kişinin kimlik bilgilerine ulaştığını, bu yolla ilk belirlemelere göre 456 bin liralık vurgun yapıldığını tespit etti.

DİKKAT ÇEKMEMEK İÇİN 8 YAŞINDAKİ OĞLUNU KULLANMIŞ

Öte yandan H.Y. isimli şüphelinin her para çekmeye gittiğinde 8 yaşındaki oğlunu yanına alması da bankamatik kameralarına yansıdı.

Haberin Devamı