Türkiye (Son Dakika) İstanbul'da hafta sonu hava nasıl olacak? ’Sarı kodlu’ alarm verildi

İstanbul'da hafta sonu hava nasıl olacak? ’Sarı kodlu’ alarm verildi

Paylaş
İstanbul'da hafta sonu hava nasıl olacak? ’Sarı kodlu’ alarm verildi

İstanbul’da yapılan "Sarı kodlu" alarmın ardından şiddetli rüzgâr etkisini sürdürdü. Üsküdar Sahili’nde ise rüzgar kuvvetli şekilde etkili oldu. Vatandaşlar yürümekte zorluk çekti. Dün AKOM'un uyarısından sonra Google'da "İstanbul'da hava durumu" aramaları başladı. İstanbul'da hava nasıl olacak? İstanbul'da yağış bekleniyor mu? Önümüzdeki 5 gün İstanbul'da hava nasıl olacak? İşte İstanbul'da hava durumu ve detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından, İstanbul’da etkili olan bunaltıcı sıcaklar yerini şiddetli rüzgara bıraktı. Geçtiğimiz gün yapılan ’Sarı kodlu’ alarmının ardından kent genelinde rüzgar etkili oldu. Üsküdar’da ise vatandaşlar rüzgarın etkisiyle yürümekte zorluk çekti.

Haberin Devamı

İstanbul’da dünden itibaren de yer yer şiddetli rüzgar ve fırtına şeklinde etkili oldu. Rüzgar genel olarak kıyı kesimlerinde daha fazla etkili olurken, yer yer yüksek kesimlerde de etkisini gösteriyor.

Şiddetli rüzgarın etkisiyle ise dalgalar oluştu, ağaçlar devrilme aşamasına geldi. "Google'da İstanbul hava durumu" en çok arananlar listesine girdi.

Peki İstanbul'da hava durumu bu akşam önümüzdeki gün nasıl olacak?

"Tedbirli olun" uyarısı yapıldı

Bugün Marmara Bölgesi’nde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olurken bölgenin doğu kesimlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan son tahmin ve değerlendirmelere göre, bölgede parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olması bekleniyor. Bölgenin doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Rüzgarın bölgenin batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli esmesi öngörülüyor. Özellikle Şile, Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Çekmeköy, Sancaktepe ile Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.