Dünya İşte Boko Haram'ın kaçırdığı kızlar

İşte Boko Haram'ın kaçırdığı kızlar

Paylaş
İşte Boko Haram'ın kaçırdığı kızlar

Nijerya'da geçen hafta 200'den fazla kız öğrenciyi kaçıran radikal İslamcı örgüt Boko Haram, bu kızlara ait olduğunu ileri sürdüğü bir video yayınladı. Örgüt, aynı videoda, kızları bırakma şartlarını da açıkladı

Nijerya’da geçtiğimiz hafta 200’den fazla kız öğrenciyi kaçıran Boko Haram örgütü bugün yayınladığı videoda, kaçırdıkları kızlardan 100 kadarını bir arada gösterdi.

Örgüt tarafından yayınlanan 17 dakikalık görüntüde konuşan grup lideri Ebubekir Şekau, kızları bırakmaları karşılığında tutuklu bulunan örgüt üyelerinin serbest bırakılmasını istedi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer17520","17520","201405","17520-137324.jpg","1", "0","Boko Haram, kaçırılan kızların videosunu yayınladı");



AFP haber ajansı tarafından elde edilen görüntülerde kızlar Kelime-i Şehadet getiriyor ve Kur'an'dan sureler okuyor. BBC'nin Nijerya'nın kuzeyindeki Maiduguri kentinde bulunan muhabiri John Simpson, Boko Haram'ın sözlerinin örgütün pazarlık etmeye hazır olduğunu gösterdiğini söylüyor.

'KÖLE PAZARINDA SATACAĞIZ' DEMİŞLERDİ


Örgüt daha önce yayınladığı ilk videoda kaçırılan kızları köle pazarında satacaklarını ve evlendireceklerini belirtmişti. Örgüt ayrıca ülkedeki Batı eğitiminin durdurulmasını ve kızların okuldan alınarak evlendirilmesi gerektiğini ifade etmişti.

Öte yandan Borno Eyaleti valisi Kashim Shettima ise yaptığı açıklamada kızların kaçırıldığı yer ile ilgili bilgisi olduğunu ve bunu hükümet yetkilileri ile paylaştığını ifade etti. Shettima açıklamasında ayrıca kızların Çad ya da Kamerun sınırına geçirildiğini düşünmediğini dile getirdi.

Haberin Devamı