Spor İşte Cardozo ve Emenike gerçekleri

İşte Cardozo ve Emenike gerçekleri

Paylaş
İşte Cardozo ve Emenike gerçekleri

Fenerbahçe'nin uzun süredir kadrosuna katmaya çalıştığı Oscar Cardozo transferinde her gün yeni bir gelişme yaşanıyor

Fenerbahçe’nin uzun süredir kadrosuna katmaya çalıştığı Oscar Cardozo transferinde her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Eurpsport Türkiye'den Alper Aslan'ın edindiği özel bilgilere göre, sarı lacivertlilerin ısrarla istediği Paraguaylı golcü için yeni taliplilerin çıkması Benfica’nın elini güçlendirdi.

Haberin Devamı

Spartak Moskova ve Napoli’nin Cardozo için girişimlerde bulunması Portekiz kulübünün indirime yanaşmamasını sağladı. Ayrıca Benfica, Cardozo’nun istenen teklif gelmemesi halinde takımda kalabileceğini de belirtti.

Sarı lacivertli ekip Cardozo için son teklifini yapıp beklemeye başladı. Fenerbahçe golcü oyuncu için Benfica’ya 12 milyon avro ve gelecekte 3 milyon avro bonus önerdi. Ayrıca 12 milyon avroluk ödemenin taksitle yapılacağını bildirdi.

Ancak Benfica’nın hala 15 milyon avro istediği ayrıca 2 aylık ödeme planı çizdiği ifade edildi. Cardozo’yo da yıllık 2.9 milyon avro garanti para ve 15 bin avro maç başı ödemeyi taahhüt eden Fenerbahçe, Paraguaylı golcüyle prensip anlaşmasına vardı.

ÖDEME PLANLARI İŞİ UZATTI

Haberin Devamı

Benfica’nın bonservis ödemesini kısa vadede ve 2 eşit taksitte istemesi transferin tıkandığı nokta oldu. Fenerbahçe’nin Portekiz takımına bu şartlarda evet demesi halinde sadece Ağustos ayı içinde kasasından çıkacak olan para yaklaşık 12 milyon avro olacak.

Yaklaşık 30 milyon TL’yi bulacak olan maliyetin yarısı ise bonservisin ilk taksiti. Kalan kısım ise oyuncunun kendisine ödenecek olan garanti para, menajerlik ücreti ve tüm bu ödemelerden oluşan vergi.

Fenerbahçe kısa vadede bu kadar büyük bir rakam ödememek için elinden geleni yapıyor. Öncelik ise bonservis ücretinin uzun vadeye yayılarak ödenmesi ve 12 milyon avrodan üst bir rakama çıkılmaması.

ALTERNATİF EMENİKE

Fenerbahçe, Cardozo transferini Salı gününe kadar bitiremezse Emenike için girişimlere başlayacak. Spartak Moskova ise bu sefer Emenike’yi satmak istiyor.

Çünkü Nijeryalı golcü sarı lacivertli takıma transfer olursa oluşan bütçe ve ek yatırımlarla Cardozo Spartak Moskova’ya transfer edilecek. Ekonomik açıdan ve sponsor destekleriyle oldukça iyi bir mali yapıya sahip olan Rus kulübü, Benfica’nın tüm isteklerini karşılayabilecek durumda.

Bundan haberi olan Benfica, Fenerbahçe’nin 12 milyon avroluk teklifini de reddetti. Sarı lacivertliler Emenike transferi için de önce 10 milyon avro teklif etti. Daha sonra bu ücreti 11 milyon avroya kadar çıkardı.

Haberin Devamı

Salı gününden sonra Emenike transferinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği netlik kazanacak. Emenike’nin menajeri Erdem Konyar’da Eurosport Türkiye’ye geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada oyuncunun Fenerbahçe’ye imza atmaya hazır olduğunu belirtmişti.

Alper Aslan - Eurosport