Spor İşte çılgın taktik!

İşte çılgın taktik!

Paylaş
İşte çılgın taktik!

Chelsea'nin yolunu tutan Jose Mourinho'nun Londra ekibinde uygulayacağı yeni taktiği merak konusu...

Chelsea'de göreve geldiği ilk sezonunda 95 puan toplayarak Premier Lig rekorunu kıran ve Londra ekibinin, 50 yıllık şampiyonluk hasretini dindiren Jose Mourinho, Mavilerle Avrupa'da çalıştırdığı diğer takımlarda gösterdiği başarıyı gösterememişti.

Haberin Devamı

Portekizli teknik adamın şimdiki hedefi ise yeni sezonda bütün kupaları kaldırmak. Bunlar arasında en çok arzu ettiği şey ise Chelsea'yle Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmak.

50 yaşındaki teknik adam, dünya futbol tarihinde denenmemiş bir taktik üzerinde çalışıyor. İngiliz medyasında yer alan haberlere göre Mou, yeni sezonda klasik dörtlü defans yerine kalecinin önünde tek stoper ve onun önüne ise bir libero yerleştirmeyi düşünüyor.

Başarılı teknik adamın bu taktiğine göre defans anlayışında 'bek' sisteminin yerine orta saha oyuncularının hem defans hem hücum görevlerini yerine getirmesini istiyor.

Orta sahada 7 futbolcuyla yer almayı planlıyor, forvette göreve vereceği isim de yeni gözdesi olan genç yıldız Romelu Lukaku. Portekizli çalıştırıcı bu taktiği gerçekleştirmek için Wayne Rooney transferinin bitmesini bekliyor.

Haberin Devamı