Dünya İşte Halep'teki son durum!

İşte Halep'teki son durum!

Paylaş
İşte Halep'teki son durum!

Suriye iç savaşında en büyük kayıpların verildiği Halep adeta hayalet şehir... Rejim güçlerinin ağır bombardımanlarından sonra ilk defa görüntülenen Halep neredeyse tamamen yıkılmış durumda...

Suriye'deki yıkımın ağır yaşandığı illerden Halep, yapılan ateşkesin ardından ilk kez görüntülendi. Büyük bir afet yaşamış gibi görünen şehir, sokakları boş ve viran halde. Rejim güçlerinin ateşkesi ihlal etmesinin ardından ilk defa görüntülenen Halep'in son durumunu bu görüntüler gözler önüne seriyor.

Suriye'nin doğu Halep bölgesinde, İranlı General Seyid Cevat komutasındaki binlerce Şii milis kuşatma altındaki sivil yerleşimlerine saldırı başlatmıştı. Şii milisler saldırıda çok sayıda tankın yanı sıra top, havan ve füze gibi ağır silahlar kullanırken, muhalifler direnmeye devam ediyor.

HALEP'TE NELER OLUYOR?


Suriye'nin doğu Halep bölgesinde, İranlı General Seyid Cevat komutasındaki binlerce Şii milis kuşatma altındaki sivil yerleşimlerine saldırı başlattı. Şii milisler saldırıda çok sayıda tankın yanı sıra top, havan ve füze gibi ağır silahlar kullanırken, muhalifler direnmeye devam ediyor.

Milislerin operasyon düzenlediği bölgeler, Türkiye'nin arabuluculuğunda rejim güçleri adına Rusya ile sağlanan mutabakatla sivillerin tahliye edilmesi öngörülen yerleşimler.


Üçüncü konvoy için otobüsler Halep'e döndü

Haberin Devamı