Gündem 'İstediklerimi yapsalardı, başkaları ölecekti'

'İstediklerimi yapsalardı, başkaları ölecekti'

Paylaş
'İstediklerimi yapsalardı, başkaları ölecekti'

Diyarbakır'da, anne ve kızkardeşini tabancayla öldüren ve babasını ağır yaralayan 22 yaşındaki Selamettin Ateşal, Gaziantep'te polisler tarafından üzerinde tabancayla birlikte yakalandı

Gözaltına alınan alınan Ateşal, Gazetecilerin ’Cinayeti neden işlediniz?’ sorusuna soğukkanlı bir şekilde, "İstediklerimi yapsalardı, başkaları ölecekti" dedi.

Olay, dün Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’ndeki Mevlana Halit Mahallesi Emek Caddesi 723’üncü Sokak’ta meydana geldi. Uyuşturucu madde bağımlısı olduğu ve bu nedenle ailesinden sürekli para istediği öne sürülen Selamettin Ateşal, 26 yaşındaki ablası Tevrat Ateşal ile bilinmeyen bir nedenle tartıştı.

Bu sırada Ateşal, yanında bulunan tabancayla kızkardeşi Tevrat’ın başına tek el ateş ederek işyerinden ayrıldı. Tevrat Ateşal, olay yerinde hayatını kaybederken; Selamettin Ateşal, 100 metre uzaklıkta anne ve babasının çalıştırdığı terzi dükkanına gidip, burada da 50 yaşındaki annesi Bedia ile 51 yaşındaki babası Alaattin Ateşal’ın başlarına tabancayla birer el ateş ettikten sonra kaçtı. Anne Bedia Ateşal olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan baba Alaattin Ateşal ise, hastaneye götürülerek tedaviye alındı.

GAZİANTEP’TE YAKALANDI


Olayın ardından kaçan Selamettin Ateşal’ı yakalamak için çalışma başlatan ekipler, şüphelinin eşkal bilgilerini çevre illerdeki polislere dağıttı. Eşkal bilgilerinin ardından çalışma başlatan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri, öğle saatlerinde 25 Aralık Mahallesi’nde verilen eşkale uygun bir kişinin olduğunu belirledi. Harekete geçen ekipler, eşkale uygun olan kişinin Selamettin Ateşal olduğunu saptaması üzerine, zanlıyı gözaltına aldı. Yapılan aramada üzerinde cinayette kullanıldığı tahmin edilen tabanca ele geçirilen Ateşal, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

’BAŞKALARI ÖLECEKTİ’


Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ilk ifadesi alınan Selamettin Ateşal, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Ateşal, emniyetten çıkarıldığı sırada kendisini görüntüleyen gazetecilerin ’Cinayeti neden işlediniz?’ sorusuna; soğukkanlı bir şekilde "İstediklerimi yapsalardı, başkaları ölecekti" dedi. Ateşal, sağlık kontrolünün ardından Diyarbakır’dan gelen Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Ahmet Hamdi ÇİÇEK-Mücahit YOLCU-Eyyüp BURUN/GAZİANTEP,(DHA)