Spor İtalya Açık'ta finalin adı Djokovic-Nadal

İtalya Açık'ta finalin adı Djokovic-Nadal

Paylaş
İtalya Açık'ta finalin adı Djokovic-Nadal

Djokovic, Federer'i set vermeden 6-2 ve 7-6(4)'lık setlerle 2-0 yenerek, Roma'da üstüste ikinci kez finale çıktı

ATP ve WTA turnuvaları kapsamında yer alan İtalya Açık Tenis Turnuvası’nın (Internazionali BNL d’Italia) 7. gününde, kadınlarda ve erkeklerde finale yükselen isimler belli oldu.

Haberin Devamı

İtalya’nın başkenti Roma’daki Foro Italico semtinde yer alan tenis kortlarında bu yıl 69’uncusu düzenlenen ve kadınlarda toplam 2 milyon 166 bin 400, erkeklerde ise toplam 2 milyon 950 bin 475 avro ödüllü turnuvanın 7. gününde, yarı final maçları yapıldı.

Yarı final maçlarında ilk olarak kadın sporcular, Roma Merkez Kort’a çıktı.

Turnuvanın 8 numaralı seribaşı raketi Çinli Na Li ile 9 numaralı seribaşı ABD’li Serena Williams’ın yarı final maçı, ABD’li raketin müsabaka öncesini çekildiğini açıklamasıyla yapılamadı. Bu sonuçla Na Li, Roma’da finale adını yazdırdı.

İtalya Açık’ın kadınlarda geçen yılki şampiyonu 2 numaralı seribaşı Rus Maria Sharapova ise bu turnuvada iyi bir çıkış yakalayan 12 numaralı seribaşı Angelique Kerber’i 6-3 ve 6-4’lük setlerle 2-0 yenerek, finale yükseldi.

Haberin Devamı

Organizasyon komitesince, Sharapova ile Li arasındaki final maçının TSİ 14.45’te başlayacağı açıklandı.

-Erkekler-

Erkeklerde dünya tenisinin ilk üçünün son dörde kaldığı turnuvada, ilk olarak iki İspanyol raket final mücadelesi verdi.

Dünya 3 numarası, turnuvanın 2 numarası Rafael Nadal, Roma’da 2010 yılı finalinde karşılaştığı David Ferrer’i, 2 saat 6 dakikalık müsabakanın sonucunda; 7-6(6) ve 6-0’lık setlerle 2-0 yenmesini bildi ve finale yükseldi.

Günün en çok merak edilen maçlarından biri de dünya 1 numarası ve turnuvanın geçen yılki şampiyonu Sırp raket Novak Djokovic ile dünya 2, turnuvanın 3 numaralı seribaşı ismi İsviçreli Roger Federer arasındaki mücadele oldu.

Djokovic, Federer’i set vermeden 6-2 ve 7-6(4)’lık setlerle 2-0 yenerek, Roma’da üstüste ikinci kez finale çıktı.

Teniste sezonun 2. Grand-Slam’i olan Fransa Açık öncesi yapılan son ciddi turnuvanın finalinde birbirlerine rakip olan Djokovic ve Nadal, bu sezon son olarak Monte Carlo Masters’da karşılaşmış gülen taraf İspanyol Nadal olmuştu.

İki raket, Roma’da geçen sezon da finalde karşılaşmış, o dönem Sırp raket Novak Djokovic, Nadal’ı yenmeyi başararak, turnuvayı şampiyon tamamlamıştı.

Organizasyon komitesi, Djokovic-Nadal finalinin, Merkez Kort’ta oynanacak kadınlar finalinin uzamaması durumunda TSİ 17.00’de başlayacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Barış Seçkin - AA