Dünya İtalya'da Başbakan'a mermili zarf

İtalya'da Başbakan'a mermili zarf

Paylaş
İtalya'da Başbakan'a mermili zarf

Teröristler, Başbakan Monti ve eski Başbakan Berlusconi'ye, içinde mermi olan zarflar gönderdi

İtalya'da mermili zarf paniği yaşanıyor. 80’li yıllarda etkili eylemlere imza atan terör hareketi Silahlı Hareket, Başbakan Monti ve eski Başbakan Berlusconi’ye içinde mermi olan zarflar göndererek, ’Tasarruf paketini tekrar gözden geçirmezseniz gereğini yapacağız’ tehdidinde bulundu.

Haberin Devamı

Ekonomik bir batıştan kurtulmak için Mario Monti liderliğindeki teknik hükümetin hazırladığı mali tasarruf paketi bugün İtalya parlamentosunda oylanacak. Ancak çok sert tedbirleri içeren paket, ülkenin bazı kesimleri tarafından kabul edilemez bulundu.

Son olarak, özellikle 1983-85 yılları arasında kanlı eylemlere imza atan terör hareketi Silahlı Hareket, yıllar sonra tekrar varlığını hissettirerek, liderleri ve bazı gazetelerin yönetimini mermili zarflar göndererek, tehdit etti.

Bir Marksist- komünist terör hareketi olan Silahlı Hareket, içinde mermi bulunan 10 zarfı, Başbakan Mario Monti, eski Başbakan Silvio Berlusconi, Refah, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Elsa Fornero, ana muhalefet partisi lideri Pier Luigi Bersani ve aralarında Corriere Della Sera ile La Repubblica’nın da bulunduğu bazı gazetelerin genel yayın yönetmenlerine gönderdi.

Haberin Devamı

Güney İtalya’daki Calabria bölgesinde bulunan Lamezia Terme kenti postanesinden gönderilen zarflarda çeşitli kalibrelerde merminin yanı sıra, ’Tasarruf paketini tekrar gözden geçirin yoksa bunun bedelini ödetiriz’ yazılı birer not da bulundu.

Esma ÇAKIR/ROMA, (DHA)