Siyaset İzmir'de afiş krizi
Paylaş
İzmir'de afiş krizi

İktidar ve muhalefet arasındaki rekabet, İzmir'de afişlere yansıdı. Pazar günkü Aliağa- Menderes Banliyö Hattı'nın açılışında Erdoğan ile Kılıçdaroğlu yan yana gelecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu yan yana getirecek olan pazar günkü Aliağa- Menderes Banliyö Hattı'nın açılışı öncesi afiş krizi çıktı. İzmirliler, AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından hazırlanan üzerinde sadece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu, kentin işlek caddelerine konan afişlerle açılışa davet edildi.

Haberin Devamı

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır da "Bu projenin babası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'dur. Afişlerde sanki tamamını Başbakan yapmış gibi bir hava estiriliyor" diyerek tepki gösterdi. İzmir'de Hükümet ile Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla gerçekleştirilen Aliağa- Menderes Banliyö Hattı'nın 6 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek açılış töreni öncesi afiş krizi çıktı. AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından hazırlanan, üzerinde sadece Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı afişte büyük puntolarla yazılan 'Aliağa- Menderes Raylı Sistem açılışı' ifadesinin altında küçük puntolarla Başbakan'ın miting yapacağı yer işaret edilerek, 'Kızılay Kan Merkezi saat 13.30' denildi.

'TAMAMINI BAŞBAKAN YAPMIŞ GİBİ'

Haberin Devamı

Bu afişin kentin en işlek cadde ve sokaklarına konulması CHP'den tepki gördü. Aynı açılışa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da geleceğini vurgulayan CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, perşembe günü İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın düzenlediği toplantıya AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'la birlikte katıldıklarını, o toplantıda yol güzergahlarında süsleme yapılmaması yönünde prensip kararı alındığını belirterek şunları söyledi:

"Bu yönde prensip kararı aldık, ancak AKP her tarafa afiş asmış. Bu projenin yüzde 75'ini İzmir Büyükşehir Belediyesi yüzde 25'ini TCDD yaptı. Ancak afişler sadece Hükümet'in projesiymiş gibi hazırlanmış. Bu projenin babası Aziz Kocaoğlu'dur. Afişlerde sanki tamamını Başbakan yapmış gibi bir hava estiriliyor. Afiş yapılacaksa iki liderin el sıkışırken fotoğrafını koyarak hazırlardık. Hizmetin siyaseti olmaz ama, AKP bunu kullanıyor. Biz de bugün afiş hazırlatıp, yarın caddelere koyacağız. Prensip kararını onlar bozdu. Bu ahlaki ve etik bir tavır değil"

'TEŞKİLATI MİTİNGE ÇAĞIRDIK'

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ise afişi teşkilata Kızılay Kan Merkezi önündeki mitingi duyurmak için hazırladıklarını öne sürerek, "Afişin üzerine 'Aliağa- Menderes Raylı Sistem açılışı' diye yazdık ama saat vermedik. partililerimizi oraya davet etmedik. Kızılay Kan Merkezi açılışının saatini verdik. Anlaşmayı bozduğumuz yok" dedi.

Haberin Devamı