Siyaset 'İzmir'i seçimlere alet etmeyin'
Paylaş
'İzmir'i seçimlere alet etmeyin'

İzmir'de Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyona yönelik tepkiler dinmiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde örgütlü işçi ve memur sendikası üyeleri, yapılan aramayla ilgili belediyeye destek vermek için bir araya gelerek Konak Meydanı'nı doldurdu.

"BELEDİYEYİ ALET ETMEYİN"

Kocaoğlu, daha önce genel seçimlerde İzmir'de Büyükşehir Belediyesinin kullanılmaması yönünde açıklama yaptığını hatırlatarak, şöyle devam etti: “Bu genel seçimdir, partiler genel politikalarla seçime yürüsünler, İzmir Büyükşehir Belediyesini genel seçime alet etmeyin diye uyarıda bulundum.

Malum olmuş ki üç gün sonra geldiler. Değerli arkadaşlar adi suç, zimmete para geçirmektir. Ama bu belediyenin, bir milyon 120 oyla İzmirli hemşehrilerimizin yüzde 56,7 oyu ile seçilmiş belediye başkanınızım.

Eğer bu belediyede bir şey varsa, bir yolsuzluk varsa, bir hukuksuzluk varsa, onun hesabını ben vereceğim. Benim arkadaşlarımı, mesai arkadaşlarımı bıraksınlar, bu belediyenin hesabını bana sorsunlar.”

BELEDİYE OPERASYONUNDA 10 KİŞİ SERBEST

Zamanın İzmirli hemşehrilerine layık olma zamanı olduğunu ifade eden Kocaoğlu, şunları kaydetti: “İzmirli hemşehrilerimizin bize güvenini boşa harcamama zamanıdır, çalışma zamanıdır, layık olma zamanıdır şimdi. Sizden bir isteğim var, herkes işinin başına, görevinin başına dönsün.

Daha büyük bir istekle, daha büyük bir azimle, daha büyük bir coşkuyla öyle bir çalışacağız ki İzmirli hemşehrilerimize hep birlikte layık olacağız. Bundan sonra sükunetle ama an be an, saniye saniye takip ederek, arkadaşlarımızın bir an önce özgürlüğe kavuşması için hukuk mücadelesi vereceğiz.

"ADALET MÜCADELESİ VERECEĞİZ"

Adalet mücadelesi vereceğiz, insan hakları mücadelesi vereceğiz, demokrasi mücadelesi vereceğiz ve İzmir'den dünya aleme demokrasinin ne olduğunu hep beraber öğreteceğiz. İzmirlilerle birlikte öğreteceğiz.”

Belediye-İş, Genel-İş, Sosyal-İş ve Tüm Bel-Sen adına açıklama yapan Belediye-İş 4 No'lu Şube Başkanı Cemal Küpeli ise dün başlayan ve devam eden operasyonun siyasi olduğunu savunarak, Sayıştay denetimine tabi olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve şirketlerinde bugüne kadar yapılan denetimlerde herhangi bir usulsüzlüğün tespit edilemediğini ileri sürdü.

Küpeli, soruşturmanın bir an önce sonuçlandırılması ve kamuoyuyla paylaşılmasının gerektiğini de kaydetti.

Haberin Devamı