Gündem Jandarma çalınan koyunları termal kamera ile buldu

Jandarma çalınan koyunları termal kamera ile buldu

Paylaş
Jandarma çalınan koyunları termal kamera ile buldu

Balıkesir'in Ortamandıra Köyü'ndeki bir ağıldan çalınan 45 koyun jandarma tarafından gece görüş dürbünü ve termal kamerayla yapılan tarama sonucu bulundu

Jandarma, hırsızların iki kişi olduğunu tahmin ederek, yakalanması için bölgede çalışma başlattı. Ortamandıra Köyü’ndeki bir ağıldan dün saat 18.00 sıralarında 45 koyun çalındı.

Hayvanlarının çalındığını farkeden besicinin şikayeti üzerine jandarma harekete geçti. Jandarma ağılda yaptığı incelemede, sürüdeki koyunlardan dördünün boynundaki kayışla bağlı çanların, ses çıkartmaması için kesildiğini belirledi.

Ağıldaki incemenin ardından jandarma, havanın karanlık olması nedeniyle gece görüş dürbünü ve termal kameralarla bölgeyi tararken, çevre il ve ilçelerdeki güvenlik güçleriyle de irtibata geçip bilgi verdi.

Termal kamerayla koyunların 150 metre ilerdeki çevre yolunda bekleyen kamyona doğru götürüldüğü tespit edildi. Bunun üzerine jandarma bölgeye hareket etti. Jandarmanın geldiğini farkeden ve iki kişi oldukları sanılan hırsızlar kaçtı. Jandarma, koyun sürüsünü sahibine teslim ederken, hırsızların yakalanması için ise çalışma başlattı.

Hilmi DUYAR / BALIKESİR, (DHA)