Gündem Japon budist rahip barış için yürüyor

Japon budist rahip barış için yürüyor

Paylaş
Japon budist rahip barış için yürüyor

Antalya'da yapılacak G-20 Zirvesi öncesi dünyada barışı sağlamak amacıyla Muğla'nın Fethiye ilçesinden başlattığı barış yürüyüşünde Kumluca'ya gelen Japon budist rahip Toyoshige Sekiguchi, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı ziyaret etti

Almanya’nın Nürnberg kentinden gelen Japon budist keşiş Toyoshige Sekiguchi, 26 Ekim’de Fethiye’den başladığı Barış Yürüyüşü kapsamında Antalya’nın Kumluca ilçesine geldi. Kumluca Belediyesi’ni ziyaret eden Sekiguchi, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ile bir süre görüştü. Dünyadaki nükleer çalışmalara karşı olduğunu ve bu konuda Hiroşima ve Nagazaki’ye atılan nükleer bombaları hatırlatmak olduğunu anlatan Sekiguchi, daha önce de G7 Zirvesi öncesi Nünberg’e yürüdüğünü hatırlattı.

Haberin Devamı

Yürüyüşünü G-20 Zirvesi öncesi 12 Kasım’da Antalya’da tamamlamayı hedeflediğini kaydeden Sekiguchi "Bu yürüyüşteki amacım nükleer çalışmalara dikkat çekmek. Bu konuda Antalya’da yapılacak G-20 Zirvesi’nin önemli olduğunu biliyorum. 2020 yılına kadar nükleer cihazların ortadan kaldırılmasına yardımcı olmak istiyorum" dedi.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da Toyoshige Sekiguchi’yi Türk misafirperverliğine uygun şekilde ağırlayacaklarını belirterek "Dünyanın barışı için böyle bir davaya inanarak özveriyle bir yürüyüş başlattığı için kendisine teşekkür ediyoruz. Biz üzerimize düşen misafirperverliğimizi en iyi şekilde yapacağız. Biz de Sekiguchi’nin arzuladığı gibi tüm dünyanın her yerinde barış olmasını ve insanların gözyaşının akmamasını arzuluyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)