Kabaran kekin çökmesini önleyecek püf noktaları
Lezzetli ve kabaran kekler yapmak istiyorsanız mutlaka bu önerilerimizi uygulamaya koyun
08 Temmuz 2017 , Cumartesi 17:11
Kek her ne kadar kolay bir tarif ve yapması zaman almayan bir lezzet olarak bilinse de sonuç her zaman başarılı olmayabiliyor. Fırında kabarmış ve şahane görünen kekinizin, tekrar kontrol ettiğinizde birden çökmesiyle mutlaka karşı karşıya gelmişsinizdir. Basit ipuçlarıyla moral bozan bu durumu önlemeniz mümkün.
Kekinizi sönük ve çökmüş bir biçimde fırından çıkarmak istemiyorsanız;
Kek yaparken yumurtanın beyazını ayırın. Kullanacağınız şekerin yarısını köpük olana kadar beyazıyla çırpın. Kalan yarısını sarısıyla çırpın. Köpük halindeki yumurtayı bütün malzemeleri ekledikten sonra karıştırarak kalıba dökün.
Hazırladığınız kek hamurunu fırına koymadan önce kalıbı ile birlikte yaklaşık 20 dakika kadar dinlendirin.
Haberin Devamı
BUNLARI DA OKUYUN
- Burcu Kıratlı'dan Sinan Akçıl açıklaması! 'İlişkinin bitmesi için en büyük sebep'
- Göz alıcı tasarımlar, skandallar, iddialar… Met Gala yine rüzgarlar estirdi!
- Sessiz sedasız evlenen Nihat Doğan'dan şaşırtan karar
- Songül Karlı oğlunu dinlemedi! Derin yırtmaçlı paylaşımıyla gözleri üzerine çekti
- Göbek atarak fenomen oldu! Serveti dudak uçuklatıyor