Kabarık kek tarifi ve yapılışı: Kabarık kek nasıl yapılır? Kaç dakikada pişer?

Kabarık kek tarifi ve yapılışı: Kabarık kek nasıl yapılır? Kaç dakikada pişer?

İyice kabarmış bütün iştahları açan kabarık kek tarifi denemek isteyenler için enfes bir tarifimiz var. Misafiri eksik olmayanlar kabarık kek nasıl yapılır merak ediyor. Tadını çok seveceğiniz ve kabarıklığıyla hayranlık yaratacak kabarık kek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...

11 Şubat 2021, Perşembe 10:55 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Tadı ayrı görüntüsü ayrı bir harika olan kabarık kek tarifi evde yapabileceğiniz en lezzetli tariflerden. Sevdiklerinize hazırlamak için kabarık kek tarifi arıyor ya da kabarık kek nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Kabarık kek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...

Kabarık kek tarifi

Kabarık kek malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Arzuya göre limon kabuğu ya da ceviz taneleri

Kabarık kek yapılışı

Yumurtaları ve toz şekeri bir mikser yardımıyla krema haline gelene kadar çırpın. Süt, yağ ve rendelenmiş limon kabuğunu ya da cevizi de ekledikten sonra çırpma işlemine bir süre daha devam edin. Sonraki aşamada un, kabartma tozu ve vanilyayı hazırladığınız karışıma ekleyin. Tüm malzemeleri mikserle karıştırmaya devam edin. Kek kalıbı ya da tepsinin tabanını tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız harcı dökün ve üzerini bir spatula yardımı ile düzleştirin. Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.


Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Mutfakta israfı önlemenin yöntemleri